Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Oppigårds Easter Ale 

Oppigårds Easter Ale, stammar från Hedemora

 

Oppigårds marknadsför sig som ett äkta gårdsbryggeri från Dalarna. Gården Oppigårds har varit i samma släkts ägo sedan 1700-talet och om detta är vad som krävs för att hålla en levande landsbygd så är jag en ivrig påhejare.

Oppgårds har varit igång i lite över 10 år så det är ett ungt bryggeri. Första året bryggdes 8.000 liter öl, nu levererar de 1.000.000 liter.

Ursprungsland:

 

Sverige, Hedemora

 

 Bryggeri:

 

Oppigårds Bryggeri

 

 Alkoholstyrka:

 

5,3%

 

Betyg:

 

***

 

Doften:

Ölet har en bärnstensfärg och skummar ganska kraftigt när man häller upp det på glas. Oppigårds Easter Ale luktar friskt och det känns som ett relativt lättsmält öl.

Smaken: 

Det här ölet skiljer sig på flera vis från de flesta påskölen för året som är mycket mörkare och mustigare än Oppigårds Esater Ale. Oppigårds Easter Ale är betydligt fruktigare, beskare och ljusare. Det finns en viss knäckighet i smaken men det är pomeransen som tar överhanden.

Eftersmaken:

Ölen är frisk men har en kraftig beska som kanske inte faller alla helt i smaken.

 

 

Oppigårds Easter Ale får godkännt inte mer.