Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Mathias Dalgren Påsköl 

Mathias Dahlgren påsköl

 

1 april lanserade den mediekåta stjärnkocken Mathias Dahlgren. Han har framgångsrikt odlat sitt varumärke sedan han vann kock-VM 1997. 

Han var medgrundare till Fredsgatan 12, drev Bon Lloc som hade en stjärna i Michelinguiden. Numera huserar han på Grand Hotell här i Stockholm

Nu har Mathias Dahlgren lånat ut sitt namn till ett påsköl som Jessica Heidrich och S:t Eriks Bryggeri producerar.

 

Ursprungsland:

 

Sverige

 

 Bryggeri:

 

S:t Eriks bryggeri

 

 Alkoholstyrka:

 

5,3%

 

Betyg:

 

****

 

Doften:

St Eriks har en fin tradition att göra riktigt god öl och detta gäller även när man spiller upp den här bärnstensfärgade drycken. Det är en fruktig och rik doft som sprider sig och den är ordentligt fyllig för att vara en lager.

 

Smaken: 

Mathias Dalgren Påsköl smakar kryddigt och man känner både lite bränd smak och choklad, lite knäck kanske.

Eftersmaken:

Eftersmaken är frisk med en tydlig ton av citrus. De båda humletyperna som används i Mathias Dahlgren Påsköl, Centennial och Amarillo är lika Cascade, en vanlig humle som används för att få till grapefruktsmak. Nu hade ju det inte smällt lika högt men faktum är att det smakar riktigt bra. Eftersmaken är lite karamellaktig och relativt besk utan att det för den skull tar överhanden. 

 

 Jag är förvånad över hur god ölen är! Det slår inte en Porter men detta är en riktigt fin lager.