Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Gör så här:

Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i kycklingfond. Koka spjället ordentligt, ca 1 timme.

Kok Revbensspjäll

Ta upp revbensspjällen när det kokat klart, låt dem rinna av och svalna ordentligt på ett grillgaller.

Svalnande Spare Ribbs

Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en bunke. Skär spjället i lagom bitar längs med benen och smeta på marinaden (om det inte redan är i lagom bitarsåklart). Låt marinaden sjunka i n i köttet en stund innan ni langar på revbenen på grillen. Spara marinad så ni kan pensla köttet flera gånger mot slutet eller efter grillningen.

Revbensspjäll Glöd

Grilla spjällen runt om över en finfin glöd i ungefär 15 min.Vänd revbensspjällen ofta så de inte blir kolsvarta och brända. Sen är det bara att huga in!

 

Ingredienser

1 1⁄2 kg tunnskurna revbensspjäll
1 liter vatten
Buljong eller fond efter smak

Marinad:

3 msk Smör
3 msk chilisås av ketchup
1 msk kinesisk soja
1 tsk malen ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
1⁄2 tsk salt

 

 Eller så köper ni färdig glazing evempelvis frpn Jim Beam eller Hunters.