Bloggar
Orden från ett Silverhjärta
Familjen Silverhjärta
Möt familjen som är riktigt extraordinär

Som ni alla vet har det blivit en fin fin tradition att ta sig till London tillsammans med Karin Silverhjärta när höstlöven börjar falla. Nu år 2016 är inget undantag. Torsdagen den 29 September var det dags att ge sig av ... igen. Klockan hann slå 0300 innan vi var framme vid Strand Palace Hotel på vägen Strand i London. Hotellet är lagom stort och har elegans och lyx skrivet över sig. I ett stort hotellrum i modern design med panoramafönser ut mot staden skulle vi spendera tre av våra nätter. Känslan av lyx spred sig i hela min sinnesstämmning, nu får jag vara prinsessa i fyra dagar. Att ha personer som öppnar dörrar och står i hissar oberoende av tiden på dygnet när något som jag skulle kunna vänja mig vid.

Nu knackar hösten på dörren och de blir aktuellt med inomhus aktiviteter. Något som familjen Silverhjärta har tagit varmt om hjärtat är klättringen. I stort sätt alla i familjen har de gröna klättringskortet och funderar även på att uppgradera sig till de röda kortet som tillåter ledklättring. Denna vecka har jag spenderat två kvällar på Solna klättercentrum och klättringskvällarna kommer bara blir fler och fler. Vet inte om det är doften av kalk, svett och plast eller de faktum att man får utmana sig själv både tekniskt och fysiskt som gör det, kanske är det en kombination men jag mår aldrig lika bra som under och efter ett klättringspass.  

klllllklk

 

Singeltjejerna drar till Gotland en vecka. Den 15 Augusti, en Måndag drog jag, Freja Silverhjärta och min bästa vän Ellie Jeppesen till Gotland. 05:20 stod jag utanför hennes port och hjälpte henne in med väskorna i bilen. Efter en timmes bilfärd var vi i Nynäshamn, nu var vi på väg.

Med lite pirr i magen körde jag ombord på Gotlandsbåten vilket gick hur smärtfritt som helst. Ellie hade fixat med frukost till oss båda, ägg, kvarg och smoothie. Vilken lyx, Mums!

gotland 1

Onsdagen den 27 juli begav sig familjen Silverhjärta ut på nya äventyr. Väskorna var packade, humöret på topp och taxin utanför lägenheten. Nu skulle vi ta oss till Arlanda flygplats för att sedan gå ombord på Thai Air som skulle ta oss till Bangkok. Strabucks Kaffe, modemagasinet Plaza, den lila nackkudden och en tobleråne fick följa med in i flygplanet. Nu väntade tio timmars flygning. Tiden dominerades av att kolla diverse filmer, allt ifrån action till romantiska komedier. 

Nu blev det en spontanresa till farmor och farfar, Allan och Anita i Skåne.

En mysig femdagarssemester med kusinerna Noel Silverhjärta, Mathilda Silverhjärta och min syster Stina Silverhjärta. Tidigt på morgonen tog jag mig till Stockholm Bromma flygplats för att åka till Sturup i Skåne.

Till min förvåning blev jag hämtad på flygplatsen av farfar och farmor för att sedan åka bil i en timme till ett litet område som heter Lilla Beddinge där landstället ligger.

Jag har inte varit här på över 10 år så var enormt roligt att se den enkla lilla svarta stugan med vita detaljer och den gegantiska trädgården fylld med fjärilar och vackra blommor. skåne 4