Familjen Bloggar

Peter Silverhjärta CEO

Peter Silverhjärta har genom åren utvecklats från envis driver till jovialisk livsnjutare. Livet är för kort för att stånga sig fram i mål.

läs mer

Freja Silverhjärta

Freja Silverhjärta är trendkänslig, ambitiös och nyfiken. PAO-studenten vars fingrar ständigt kliar inför nya äventyr

Läs mer

Jane Silverhjärta CFO

Jane Silverhjärta är familjens Blekingeflicka, på arbetet gäller inköp och förhandling på fritiden älskar hon naturen i alla former och säsonger

Läs mer

Stina Silverhjärta

Stina Silverhjärta är tjejen som läser koreanska, älskar att fota och teckna. Hon lever för musiken, bra filmer och pluggar design

Läs mer

Lördagen den 9 augusti satte sig familjen Silverhjärta på ett plan som skulle gå från Stockholm Arlanda till landet USA. Ett land som för de båda barnen var helt outforskat. Resan skulle ta drygt 15 timmar och började med en flygtur till Oslo för mellanlandning. Denna gång blev tidsmarginalerna inte lika stora som på vår förra resa Till Kanarieörna och där med blev det ingen shoping på flygplatsen, men tur det. För inte visste vi om att bredvid vårt hotell ligger en stor outlet fylld med massvis av märkeskläder och butiker som inte finns i vårt lilla avlånga land.

Flygturen till Norge gick bra och nu väntade 10 timmars flygning till Florida, Orlando. Förväntningarna toppades redan när vi steg på planet. Ett enormt plan var det i den nyaste modellen, fylld med bekvämligheter. Framför varje stol fanns det något som liknade en surfplatta. Surfplattan var fylld med filmer, spel, tv serier, varor som man kunde beställa, 3d kartor över flygningen och destinationen och mycket mer. Stolarna var skönare och utrymmet var större. Planet hade fönster som gick att justera ljusinsläppet på och där med kunde man lyckas lura kroppen att det var en viss tid på dygnet och minska jetlagen.

Vi landade i Orlando kl 9 på kvällen (Svensktid 3), nu skulle det väljas ut en fin hyrbil. Självklart var jag den som fick välja och det blev en pärlvit nissan i sprillans ny modell. När vi var framme kunde ingen låta bli att slumra in i en djupsömn. Vi hade ju trots allt inte sovit på 20 timmar.   

Klockan var inte mer än halv sex på morgonen när pappa kom in hoppandes i rummet. Nu var det dags för nästa äventyr Sea World.

 

Äventyret startade kl 9 då vi gick in genom portarna till en park fylld med höga förväntningar. Det första familjen gjorde var att slå oss ned på en av de mest spekakulära showerna parken hade att erbjuda, stjärnorna i showen var självklart de stora och farliga djuren, Späckhuggare. Showen blev en blöt succe med fantastiska hopp, en underbar charm och självkart en hel del vatten. Efter showen tog familjen sig till en av parkens karuseller, Mantan. Mantan är en karusell som skulle kunna jämföras med kvasten på grönalund men är sjukt mycket roligare. Istället för att bara åka under bergochdalbane-rälsen åker man under med magen mog marken. Atraktionen är fylld med loopar och rollar och till och med mamma blev förälskad i denna fartiga åktur.

Efter att ha fått ett gott skratt under åktuern med Mantan, tog familjen sig till ett antal djurinhägningar och blev charmade av bland annat delfinungar, hajar, Pingvinger, sälar och många andra underbara havsvarelser. Delfinungarna hoppade och spexade inför publigen, de ville ha all uppmärksamhet de kunde få. Efter at ha blivit imponerade av delfinungarna beslöt sig familjen att gå och kolla på ytligare en show, den underbara delfinshowen. Showen var en blandning av otroliga delfintrick, teater, cirkus triks och en fågel uppvisning och den slog alla förväntnigngar. Bättre än denna show finns nog inte. Showen satte tårar i mångas ögon, helt otroligt hur delfinerna kan ha sån emotionell påverkan på oss människor. De är graciösa och intligenta.     

Efter att familjen mumsat på en god lunchbufe beslöt vi oss för att ta oss an nästa beagiochdalbana, en bergiochdalbana med sex loopar och ett flertal rollar. Smart där efter maten. Karken visade sig bli en succse och hela familjen stutsade fram i kön igen efter att ha åkt. Kraken är en extrem ride men samtidigt behaglig.

Kvällen började närma sig och nu var det tid för ett gott skratt, Säl och Valross showen skojade med alla de andra showerna och gjorde parodier. Ingen kunde hålla sig för skratt. Valrossar och sälar som dansarloss till Im sexy and I know it vem kan inte finna det kul.  

Kvällen avslutades senare med ytligare en show med Späckhuggare och en god natt sömn för att nästa dag ta sig an Universal Studios.

 

 

De värderingar vi bär

en gång

Vart vi var

högt nu

Det vi håller