Familjen Bloggar

CEO

Peter Silverhjärta CEO

Peter Silverhjärta har genom åren utvecklats från envis driver till jovialisk livsnjutare. Livet är för kort för att stånga sig fram i mål.

läs mer

Freja Silverhjärta

Freja Silverhjärta är trendkänslig, ambitiös och nyfiken. PAO-studenten vars fingrar ständigt kliar inför nya äventyr

Läs mer

CFO

Jane Silverhjärta CFO

Jane Silverhjärta är familjens Blekingeflicka, på arbetet gäller inköp och förhandling på fritiden älskar hon naturen i alla former och säsonger

Läs mer

Stina Silverhjärta

Stina Silverhjärta är tjejen som läser koreanska, älskar att fota och teckna. Hon lever för musiken, bra filmer och pluggar design

Läs mer

Idag gick jag och Jane runt och besökte alla gym i vår omgivning. Nu såhär efter Corona pandemin finns det ett större behov av att röra på fläsket än på mycket länge. I över ett år har jag motionerat minimalt, jag menar VERKLIGEN minimalt.

Vi har ju en ganska lång tradition av att träna på Friskis & Svettis anläggning på Medborgarplatsen men vi är inte helt nöjda med anläggningen. Den är liten och det är ett ganska begränsat utbud samtidigt som det är väldigt många som tränar på anläggningen. Det är inte helt ovanligt att det är lång kö till löpbanden och det är inte sällan personer är vresiga och otrevliga när man säger till om begränsningen i löptid. En annan stor nackdel är att anläggningen helt saknar spinning något som har blivit en favorit när det gäller att få igång de stora muskelgrupperna ordentligt. 

Vi besökte World Class nere på Slussen (Hornsgatan 16) och blev mycket positivt överraskade! Personalen var välkomnande och trevliga, det verkar faktiskt som om folk hälsar på varandra på det här gymmet! Litet med verkligen trevligt, lätt att göra till sitt eget ställe. De har både maskiner och gruppträning vilket passar oss perfekt, även spinning vilket var en positiv överraskning!

Efter det så knatade vi vidare till Pro Gym (Högbergsgatan 48), Jane ville inte ens gå in, hon tycker inte att detta är ett ställe för henne. Själv tycker jag att stämningen var trevlig även om det är mycket mer kroppsbyggarstuk över det hela. Tänk lite Rockystuk över det hela. Även här var personalen trevlig och informerade om att de kommer bredda verksamheten med gruppträning med inriktning på kampsport.

Nästa Gym var Fitness 24seven som ligger i tornet mitt på på Medis (Fatburstrappan). det är en stor, öppen fräsch lokal det har och det är gott om löpband (typ +10). En fördel med det här stället (förutom priset) är att det har generösa öppettider där besökarna enkelt blippar in sig själva när de tränar. Baksidan av samma mynt är att anläggningen är sparsamt bemannad. 

Innan vi gav upp så tog vi ett besök förbi SATS SoFo, I mina tankar så var valet redan avklarat, World Class vid Slussen är så mycket och trevligare än de andra ställena. Men oj vad fel jag hade...

SATS har en enorm anläggning som är på tre (!) våningsplan. Efter man passerar genom en stor cross-fit bur kommer man in i en avdelning med fria vikter. I en hörna håller Hoa hoa Dahlgren på att coacha en kvinnlig styrkelyftare och det bara fortsätter. När man går ner en trappa så finne det en gigantisk cardio studio med säkert 20 löpband, lika många cross-trainers och säkert trettio träningscyklar. Vidare har de stora lokaler på flera ställen för gruppträning och... ett eget koncept för kampsportsträning! På väg upp igen så mötte vi Gustav Skarsgård (Floke i Vikings) vilket Jane tyckte var kul. 

Helt sjukt stort och då missade vi en våning med studsmatteträning och yogastudio...

Det verkar inte bättre än att vi kommer börja träna på SATS.

Peter och Jane Silverhjärta passade på att ge sig ut en stilla kväll med våra kajaker. I en helt stilla och klar skärgård så gled vi runt nästan helt ensamma.
Pandemin hade slukat alla flyg och Finlandsbåtar och vi hade skärgården för oss själv.

Under sommaren var det helt omöjligt att se förbi det faktum att det pågick en pandemi i Sverige, och resten av världen. Att hänga på en ö var verkligen befriande.

 

Sommaren har passerat men pandemin är fortfarande inte över. Sommaren har på ett personligt plan varit ovanligt lugn och skön. Veckorna på landet har verkligen tillåtit oss att vila på ett annat vis än det som är normalt. Ingen i familjen har varit sjuk och det är ju alltid något.

I det läge Sverige befinner sig i är det helt ofrånkomligen så att jag behöver pausa en aning och sammanfatta vart vi står.

Det råder en världsomfattande pandemi med ett virus som skapar lungsjukdom hos de som drabbas. Det skulle ju inte behöva vara så allvarligt om det inte vore för att viruset är enormt smittsamt.

Underkategorier

De värderingar vi bär

en gång

Vart vi var

högt nu

Det vi håller