Vad händer när John Landau och James Camreon bestämmer sig för att filmatisera en manga serie som Alita Battle Angel? Mästarna som har storfilmer som Titanic, Avatar, Aliens och Terminator 2 i sin resume.

Det borde ju bli en helt fantastisk storslagen historia som går till historien som Oscarsvinnare (ja, de här herrarna har redan fyra gyllene gubbar stående på spiselkransen där hemma). Alita battle Angel är en Oscarskandidat redan innan den haft premiär.

metal body Alita

För att säkra ett vinnande team så har de valt Robert Rodrigues som regisör för Alita battle Angel, för er som inte känner till honom så har han gjort visuella storverk med serien Sin City som blev svart-vit noir med en stenhård Mickey Rourke i huvudrollen.

Många element i filmen Alita lockar. Filmen utspelar sig i en framtida fantasivärld där det finns spänningar mellan de so lever på marken och de som lever i skyn.

Alita är dessutom en cyborg, som uppenbarligen plockats upp av en vänlig faderskaraktär (likheten med sagan om Pinochio är påtaglig)på en soptipp för att få nytt liv. Det är upplägg för storslagna panoreringar i rymdstäder, action med balla mekaniskt förbättrade personer och tårdrupande avsked.

alita battle angel

På papperet borde Alita battle angel bli en svårslagen fest för ögat och förväntningarna på den här filmen är riktigt höga.

Jag och min dotter Stina Silverhjärta ska se filmen nu på smygpremiären i Stockholm och tänkter dela med oss av våra tankar efter vi sett Alita Battle Angel.

Nu har vi sett filmen och här kommer dotterns reflektioner:

Efter jag och min pappa kollat på filmen på världspremiären så var det första intrycket bättre än vad jag trodde.

Filmen levde upp till nästan alla av mina förväntningar som hade byggts upp efter att tidigare läst mangan. Filmen stämmer till stor del med mangan och världen som Yukito Kishiro skapat när han skapade denna bok. Jag ser verkligen att både James Cameron and Robert Rodriguez har använt sig mycket av ursprungshandlingen vilket var en positiv överraskning. Som man kan förvänta sig av en film som är co-directed av James cameron så är världen otroligt välgjord och lätt att kolla på men fantastiska färger och realistiska samhällen.

Men det var inte bara världen som var otroligt välgjord, karaktärerna var väl uttänkta och bra anpassade för filmen. Filmen förmedlar bra, uttänkta relationen mellan karaktärerna och hur de agerar runt varandra.

Filmen hade en bra blandning av action, romans, fantasy och cyberpunk, det blev inte för mycket av något om man uppskattar alla aspekter av de generna. Det finns nästan en del av filmen för alla men kommer nog starkast uppskattas av personer som även uppskattar manga och anime. Enligt mig när man sett filmen vill man bara sluka mer. Jag är nyfiken på historien och veta vad som händer efter filmens slut.

Betyg: 9/10

 

Cookies GDPR