Vad händer när John Landau och James Camreon bestämmer sig för att filmatisera en manga serie som Alita Battle Angel? Mästarna som har storfilmer som Titanic, Avatar, Aliens och Terminator 2 i sin resume.

Det borde ju bli en helt fantastisk storslagen historia som går till historien som Oscarsvinnare (ja, de här herrarna har redan fyra gyllene gubbar stående på spiselkransen där hemma). Alita battle Angel är en Oscarskandidat redan innan den haft premiär.

metal body Alita

För att säkra ett vinnande team så har de valt Robert Rodrigues som regisör för Alita battle Angel, för er som inte känner till honom så har han gjort visuella storverk med serien Sin City som blev svart-vit noir med en stenhård Mickey Rourke i huvudrollen.

Många element i filmen Alita lockar. Filmen utspelar sig i en framtida fantasivärld där det finns spänningar mellan de so lever på marken och de som lever i skyn.

Alita är dessutom en cyborg, som uppenbarligen plockats upp av en vänlig faderskaraktär (likheten med sagan om Pinochio är påtaglig)på en soptipp för att få nytt liv. Det är upplägg för storslagna panoreringar i rymdstäder, action med balla mekaniskt förbättrade personer och tårdrupande avsked.

alita battle angel

På papperet borde Alita battle angel bli en svårslagen fest för ögat och förväntningarna på den här filmen är riktigt höga.

Jag och min dotter Stina Silverhjärta ska se filmen nu på smygpremiären i Stockholm och tänkter dela med oss av våra tankar efter vi sett Alita Battle Angel.