Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Christmas at a New York city hotel room 

Kanske det längsta namnet på en öl?

 

Dansken Jeppe Jarnit-Bjergsø är bror till Mikkel Borg Bjergsø (en av Danmarks bästa bryggare) som driver mikrobryggeriet Mikkeller.Jeppe Jarnit-Bjergsø brygger under märket Evil Twin öl som enligt honom själv smakar bra, utan att han bekymrar sig om processen. Jeppe Jarnit-Bjergsø brygger precis som sin bror sitt öl som bryggmästare på olika bryggerier.

Christmas eve at a New York City hotel room är ett Julöl julen 2013 (vintern utan snö), en riktig kolsvart imperial stout.

Ursprungsland:

 

 USA (Danmark)

 

 Bryggeri:

 

Evil Twin Brewing (Galatea Spirits AB)

 

 Alkoholstyrka:

 

10%

 

Betyg:

 

*****

 

Doften:

Ölet får en rjäl skumkrona när man slår upp det i glaset och det luktar fylligt, och är riktigt brunsvart till färgen. Christmas Eve luktar av choklad, vanlij och be finns brända toner med här.

Smaken: 

Ölet smakar som en riktig kavring, den är kryddig och fyllig med smaker av choklad och kaffe, det är lite bränt i smaken. Att ölet är så pass alkoholstarkt känns inte alls, ölet är behagligt i smaken

Eftersmaken:

 Eftersmaken är lite rökig och man kan ana lite nytjärad båt och lakritstoner men eftersmaken är inte vass.

 

Christmas eve at a New York City hotel room är ett öl som är förvånandsvärt lätt att dricka trots sin komplexitet och kommer säkert bli populärt trots att det kostar skjortan på systemet. Det här är ett riktigt gott öl helt i min smak!