Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Estrella 

Medelhavets Öl har sin egen smak

 

Estrella Damm ölet hittades på av den Alsacefödde herrn August Kuentzmann Damm år 1876, fyra år efter att han och hans fru kommit till Barcelona.

Bryggeriet har nu gått i arv i elva generationer och är idag mycket välkänt för sina design-, artist-, och konstsamarbeten.

Varenda person som varit turist i Spanien känner igen favoriten man drack på varenda restaurang.Det röda märket med det stiliserade fonten, namnet är Estrella. Men det är inte riktigt samma sak när flaskan inte täcks av kondensdroppar när man flippar av kapsylen här hemma i Sverige en kall midvinterdag.

Ursprungsland:

 

 Spanien

 

 Bryggeri:

 

Estrella Damm (Carlsberg)

 

 Alkoholstyrka:

 

4,6%

 

Betyg:

 

**

 

Doften:

En Estrella luktar svagt friskt, bubblorna är små och försvinner utan att lämna det minsta spår efter sig över den ljusgula drycken. Man vill så gärna trycka dit en klyfta lime på en gång och utropa SOL SOL SOL!

Smaken: 

Smaken är mycket lätt med ett uns av malt och lite knäckebröd. Det är som att dricka vilken uppfriskande läsk som helst.

Eftersmaken:

En lätt bitterhet med svaga toner av citrus.

 

Man vill ju att en Estrella ska vara så mycket bättre och det är den helt säkert även nästa gång jag besöker Katalonien. Men här hemma smäller den inte riktigt lika högt.