Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Sigtuna-East-Coast-Pale-Ale 

Huvustaden kokar av småbryggerier

 

Est Coast Pale ale tillverkas av Sigtuna brygghus som startades 2006 av Peter Forss som sedan dess konstant producerat kvalitetsöl. Sigtuna brygghus gjorde ett fantastiskt julöl för några år sedan, utan tvekan det bästa som gick att hitta just det året. Om jag förstår det rätt så brygger Sigtuna brygghus även ST:Eriks ölen. De har tre ölsorter med i Systembolagets sortiment under eget namn och Situna Pale Ale är just en sådan.

Ursprungsland:

 

 Sverige

 

 Bryggeri:

 

Sigtuna brygghus

 

 Alkoholstyrka:

 

5,0%

 

Betyg:

 

*****

 

Doften:

Det första som slår en när man hällt upp ett glas av Sigtuna East Coast Pale Ale är att den har en härlig bärnstensfärg, den är inte speciellt "pale" alls. Ölen doftar friskt, ja lite blommigt och man kan känna att det använts gott om humle vid produktionen av Est Coast Pale Ale.

Smaken: 

Ölen har en mycket fyllig smak som faktiskt är lite jordig. Den här ölsorten är allt det som lättdrucket blasköl saknar , en verklig karaktär som går att urskilja.

Eftersmaken:

Ölen är lite vass i eftersmaken och man känner ett tydligt inslag av citrus från den amerikanska humlen Citra. Sigtuna East Coast Pale Ale är ett öl som vi verkligen rekommenderar.