Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Solsidan

Solsidan, Saltis egen lilla skutt

 

Solsidan premium dry är en ale som ska serveras kylskåpskall.

Enligt dem själva är de "ett gäng kompisar som alla delar ett brinnande intresse för olika sporter som tennis, skridskor, skidor, golf och segling. Vi delar dessutom njutningen av en iskall öl efter genomförda aktiviteter". Det låter ju lovande, ett öl av entusiaster! Solsidan är en underjäst ljus lager som dessutom är low carb.

Humlen som används för att göra Solsidan Permium dry är Magnum, Spalter select och Tettnager. Ett humle för att ge beska och två för aromen. Det låter som om ett gediget hantverk ligger bakom valen som gjorts.

 

Ursprungsland:

 

 Sverige, Saltsjöbaden

 

 Bryggeri:

 

Solsidans bryggeri

 

 Alkoholstyrka:

 

5%

 

Betyg:

 

**

 

Doften:

Den luktar svagt av öl, varken mer eller mindre. Det som är slående är att de troligtvis använder ganska måttligt med humle för att producera den här drycken och doften är inte rik eller exklusiv.

Smaken: 

Ölen har en fin gyllengul färg, har en svag sötma i smaken och en lätt beska men utöver det så är den intetsägande och påminner om Amerikansk pilsner som helst.

Eftersmaken:

 En lätt botten från malten stannar kvar i eftersmaken och en lätt kryddighet stannar kvar. Magnum en av Tysklands vanligaste humlesorter för att ge beska och humlesorterna Taternagel och Spalter och är även de två mycket vanliga Tyska aromhumle som är identiska i smak och att båda dyker upp i samma öl kan tyckas märkligt.

Jag är besviken på den här upplevelsen.