Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Brew Dog Zeit Geist 

Brew Dog Black Lager, det låter hårdrock

 

Brew Dog är inte ett ölmärke, Brew Dog är en livsstil. Märket med sina starka signalfärger och den skruvade hunden i loggan hårdmarknadsförs verkligen till max. Det som var en liten bakgårdsverksamhet mellan 2007-2009 lyckades under 2010 attrahera över 6 000 privatpersoner som finansierade uppstarten av världserövringen. Resan därifrån har gått spikrakt uppåt.

Brew Dog är idag det snabbast växande livsmedelsföretaget i UK och de öppnar pubar överallt, det är gott om olika prylar som tröjor jackor och kapsylöppnare. 

Som delägare i Brew Dog tillhör man den lilla exklusiva skaran med ett eget id kort som visar att man är en äkta Punkare vart man än är i världen..

Zeit Geist är en film som handlar om att världsordningen styrs av några få utvalda som styr USA, konspirationerna finns överallt!

Ursprungsland:

 

 UK, Skottland

 

 Bryggeri:

 

Brew Dog

 

 Alkoholstyrka:

 

4,7%

 

Betyg:

 

*****

 

Doften:

Brew Dog Zeit Geist är verkligen mörk, skummar kraftigt och en tjock skumkrona lägger sig över ölen. Den är där för att stanna ett bra tag och när den sakta ger sig så lämnar den kraftiga spår på glaset.

Ölen luktar lite vanilj och kraftigt av chokladmalten.  Mustigt!

Smaken: 

Zeit Geist har en förvånansvärt liten brödig botten, men så lurar färgen en att tänka porter, porter porter. Men en tydlig bränd smak finns där och lite nötighet och toner av choklad.

En aning sötma sitter fint tillsammans med beskan 

Eftersmaken:

Eftersmaken är av kaffe och den rostade malten stannar kvar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag gissar att Brew Dog försöker göra någon form av statement med Zeit Geist, jag?, jag fattar ingenting av det!

Men det blev en god öl!