Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

ST Eriks AmberAle 

Amber e inte det bärnsten?

 

S:t Eriks Bryggeri har ju producerat en hel del välsmakande drycker under det nya millenniet. Bryggeriet som andas av huvudstadens ande genom att bära stadens eget skyddshelgon i loggan har en hel del att leva upp till. Dessutom har S:t Eriks Bryggeri anor från det ståtliga Mynchenbryggeriet mitt i Stockholm! Sedan märket återintroducerades under 2010 har det våter vunnit i popularitet och enligt Ratebeer är det Sveriges bästa bryggeri!

Ursprungsland:

 

 Sverige

 

 Bryggeri:

 

S:t Eriks Bryggeri

 

 Alkoholstyrka:

 

4,5%

 

Betyg:

 

*****

 

Doften:

När man häller upp S:t Eriks Amber Ale så skummar det ordentligt och färgen är mörkt bärnstensfärgad precis så som namnet antyder. Ölet doftar av Svensk sommar och man känner tydlig fruktighet och det doftar en aning nyklippt gräs. Man känner även en doften av malt och även nötter.

Smaken: 

Smaken är stor och fyllig, ovanligt fyllig för en ale! Maltens brödiga botten blandas med ordentliga citrustoner från den amerikanska humlen. Smaken är lite knäckaktig utan att vara söt.

Eftersmaken:

En klunk S:t Eriks Amber Ale stannar kvar i  munnen länge. I näsan känner man citrustonerna och bitterheten stannar behagligt kvar där och påminner om att man troligtvis håller på att dricka sitt livs bästa öl! Helt fantastiskt!

 

Om ni nu ska prova ett nytt öl, prova S:t Eriks Amber Ale