Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Herman Hedning Bitter och Kränkt 

Herman Hedning Bitter & Kränkt

 

Nu har Strömsholms brygghus ett samarbete med Sveriges största stenåldersdrule med den råaste glappkäften och den största knölpåken av dem alla, Herman Hedning! Strömsholms brygghus är enligt deras egen utsago ett bryggeri som brygger öl med högklassiga råvaror och med stor kärlek till drycken och hantverket. En stor del av processen sker fortfarande för hand och de har därför känslan av att befinna oss mitt i bryggprocessen, istället för att på avstånd sköta bryggningen från ett kontrollbord. Strömsholms startade sin bryggeriverksamhet 2008 just i Strömsholm ( ja vad trodde du din jubelåsna?) 2010 köpte de ett järnvägsmagasin i Köping och flyttade verksamheten dit för att kunna brygga mer och bättre öl till folket.

 

Ursprungsland:

 

 Sverige

 

 Bryggeri:

 

Strömsholms Brygghus

 

 Alkoholstyrka:

 

5,6%

 

Betyg:

 

****

 

Doften:

 När man häller Herman Hedning Bitter & Kränkt så är det en rödbrun grumlig smörja med ett svagt skum uppe på toppen. Det luktar sött om ölet, nästan lite som en färsk sprucken varblåsa. Den välvillige skulle kanske skriva att det doftar fruktigt och fylligt.

Smaken: 

Ölen har en fyllig smak med en ordentlig maltig botten, lite som tjockisen gammelman faktiskt! Beskan är påtaglig utan av vara frän, och på det hela påminner drycken inte så lite om det man kan serveras på mikrobryggerier.

Eftersmaken:

Eftersmaken av citrus, bär och så en svag unken fisdoft förstås.

 

 

Herman Hedning öl

Herman Hedning är ett öl som jag rekommenderar varmt.

Men precis som gammelman själv får man ordentligt ont i skallen av den här brygden!