Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Innis and Gunn 

Innis & Gunn Original

 

Innis & Gunn är ett fristående specialbryggeri, med huvudkontor i Edinburgh, Skottland. De producerar ett öl med whiskysmak?!? Sedan försäljningen startade 2003 har det blivit den andra mest sålda alen i Sverige, och en av de populäraste brittiska flaskölen i Kanada. Innis & Gunn Originals hemlighet är att den lagras 77 dagar på whiskyfat innan den tappas på flaska och sänds till törstande Svenskar.

Under Stockholm Beer Festival 2011 hade man skapat en speciell variant, lagrad på Mackmyra-fat för att flörta lite med oss Svenskar.

Ursprungsland:

 

 Storbritannien, Edinburgh

 

 Bryggeri:

 

Innis & Gunn

 

 Alkoholstyrka:

 

6,6%

 

Betyg:

 

***

 

Doften:

Innis & Gunn Original har en fin klar kopparfärg när man häller upp den i glaset och den luktar lite svagt av whisky men det finns, söt karamelltoner i doften och en liten aning rökighet.

Smaken: 

Smaken är fantastisk helt enkelt. Whisky som inte legat så länge på fat brukar ha en hel del bränd sötma med i smaken och den finns med i Innis & Gunn. Bränt socker, en liten svag rökighet och cherrytoner och oj vad god den är! Det är inte mycket till spår av humle i den här brygden inte.

Eftersmaken:

Precis som när man dricker whisky så stannar smaken av fat kvar i munnen, sötman och fruktigheten finns där

 

Skippa Rauchbier, ta en Innis & Gunn Original istället, rekommenderas varmt.