Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Fullers London Pride 

Ett premium öl från Fuller's

 

Fuller, Smith and Turner plc är ett ölbryggeri bryggeri i London med anor sedan 1600-talet. Det är faktiskt Englands äldsta brygger om man får tro dem själva, den nuvarande ägarkonstellationen var på plats i mitten på 1800-talet bestående av John Fuller Henry Smith och John Turner.

Bland Fuller's produkter hittar man igen London Porter som jag gillar skarpt och även Fullr's ESB (extra special bitter). Fuller´s London Pride är för övrigt Storbritanniens mest sålda ale på pubar och barer, de levererar ut över en kvarts miljon fat om året. Det kanske inte är så konstigt, de äger själva nämligen över 350 pubar utspridda över landet.

 

Ursprungsland:

 

England

 

 Bryggeri:

 

Fuller's

 

 Alkoholstyrka:

 

4,7%

 

Betyg:

 

****

 

Doften:

När man spiller upp Fuller's London Pride i glaset så känner man den fruktiga sötaktiga karaktären. den bärnstensfärgade drycken täcks av ett inte alltför kraftigt vitt skum som lämnar lätta spår på glaset.

Smaken: 

Ölet är fantastiskt smakrikt, det är en maltig smak med inslag av vörtbröd, humle och lite frukt, kanske päron. Ett välbalanserat öl som tillfredsställer de som kanske inte älskar porter men ändå vill ha ett öl som verkligen smakar något.

Eftersmaken:

Eftersmaken är lätt karamellaktig med en svag beska.

 

 En Fuller's London Pride är ett gott öl som jag helt säkert kommer tillbaka till.