Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Adelsö Chicken Race 

Adelsö Chicken Race Pale Ale

 

 

Det är alltid trevligt med lokalt påhittade och lokalt producerade produkter! Det kan man verkligen inte få för mycket av i de gigantiska konglomeratens tidevarv.

På deras hemsida www..adelsobryggeri.se presenterar de sig såhär:

Våra kokare och cisterner står på historisk mark, mitt i världsarvet – Birka och Hovgården. Svea rikes födelse finns under våra fötter, men vi är en representant för den nya ölkulturen, pionjärerna som utmanar de vedertagna sanningarna om hur en god öl ska smaka, se ut och dofta.

I våra produkter gifter vi ihop influenser från Chicago, Prag och Amsterdam med våra egna erfarenheter och den lokala förankringen. Vi är en del av en ny ölkultur och medvetenhet. Vår öl smakar och doftar Adelsö men med en fläkt av världen!

 

 

Ursprungsland:

 

Sverige

 

 Bryggeri:

 

 

 

 Alkoholstyrka:

 

5,4%

 

Betyg:

 

***

 

Doften:

Adelsö Chicken Race är härligt bärnstensfärgad öl med ett lätt färgat skum. Ölen luktar friskt utan att kännas väldigt speciellt. Adelsö Chicken Race är lätt grumlig i glaset och det är alltid trevligt med ofiltrerad öl, den brukar ha lite mer smak.

Smaken: 

Ölen är fyllig men samtidigt relativt mild. Den har en relativt hög beska och här är det helt klart humletonerna som har överhanden.

Eftersmaken:

Eftersmaken är genomgående besk och det är endast svaga toner av frukt med. Detta är inte årets bästa påsköl men ett hel OK hantverk från det lilla bryggeriet i Mälarens hjärta

 

Ölets namn har man fått från en gammal James Dean film, ”We are both heading for the cliff, who jumps first, is the Chicken”.