Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Adelsö Rocket IPA 

Vikingar, raketer och Indien i en och samma dricka?

 

Det är alltid trevligt med lokalt påhittade och lokalt producerade produkter! Det kan man verkligen inte få för mycket av i de gigantiska konglomeratens tidevarv.

På deras hemsida www..adelsobryggeri.se presenterar de sig såhär:

Våra kokare och cisterner står på historisk mark, mitt i världsarvet – Birka och Hovgården. Svea rikes födelse finns under våra fötter, men vi är en representant för den nya ölkulturen, pionjärerna som utmanar de vedertagna sanningarna om hur en god öl ska smaka, se ut och dofta.

I våra produkter gifter vi ihop influenser från Chicago, Prag och Amsterdam med våra egna erfarenheter och den lokala förankringen. Vi är en del av en ny ölkultur och medvetenhet. Vår öl smakar och doftar Adelsö men med en fläkt av världen!

 

 

Ursprungsland:

 

Sverige

 

 Bryggeri:

 

Adelsö Bryggeri

 

 Alkoholstyrka:

 

6,0%

 

Betyg:

 

****

 

Doften:

Den här ölen är den andra ölen från Adelsö Bryggeri som jag smakar. Efter att ha druckit Adelsö Boom Boom Blond är förväntningarna höga.

Adelsö Rocket IPA är mycket fylligare och mörkare än sitt syskon och man känner direkt att det använts gott om humle för att producera den här bärnstensfärgade drycken. 

Smaken: 

Det är en fyllig öl med hög beska, men den är ändå god, riktigt god. Adelsö Rocket IPA är fruktigt, med nötiga övertoner, smakrikt men inte alltför krävande.

 

Eftersmaken:

När man sitter där och tittar på den apelsinfärgade etiketten som får en att tänka på formgivningen från förra årtusendet kan man inte annat är tacka den där Anders Kotz för att han blandat ihop Adelsö Rocket IPA.Det märks verkligen att sex generationers öltillverkning finns lagrad
i varje klunk av Adelsö Rocket IPA.