Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Nils Oscar Påsköl 

Nils Oscar Kalaspåsköl

 

Märket Nils Oscar har dykt upp som en röksvamp från ingenstans men har en ton av tradition som är motsägelsefull. Bryggeriet har funnits sedan 1996 och flyttat runt en del innan de nu hittat en mer permanent hemvist i Nyköping där de brygger sitt öl. Något som jag inte kände till är att de även har Vodka och Gin i sitt förvånansvärt breda sortiment.

Så vad är det då för gubbe som sitter där på etiketten?

Jo det är en släkting till kisen som startade upp bryggeriet, Nils Oscar Sundberg på Brändön i Norrbotten.Det känns lite långsök kan man tycka, men finns det enhörningar, helgon och annan skit på öletiketter så varför inte?

 

Ursprungsland:

 

Sverige, Nyköping

 

 Bryggeri:

 

Nils Oscar Bryggeri

 

 Alkoholstyrka:

 

5,6%

 

Betyg:

 

****

 

Doften:

Nils Oscar Kalaspåsköl lever upp till förväntningen när man försiktigt häller upp det på glas. det har en fin bärnstensfärg och skummet lägger sig fint över ölen.

Smaken: 

Att dricka Nils Oscar öl ör lite som att slicka på ett kallt motorblock, det kan vara en riktigt hemsk upplevelse.

Vissa av deras ölsorter är enormt överreklamerade, haussade till max men levererat tappt. Överraskningen är stor, ölen är rund, fyllig och fin i smaken utan att vara alltför brödig eller tung. Man känner chokladtoner och lite nötighet, ölen är riktigt god!

Eftersmaken:

Nils Oscar Kalaspåsköl har en ganska hög beska som sätter sig långt bak i gommen men endast på ett behagligt vis.

Precis som de själva säger är detta ett festligt öl från ax till strupe (de vågade nog inte skriva från kotte till strupe...).

 

Nils Oscar ett bryggeri som producerar produkter av mycket varierande kvalitet och sort. Säga vad man vill, men påsköl det kan Nils Oscar verkligen göra.