Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Boddington Pub Ale 

Boddingtons Pub Ale som grädde mot gommen

 

Boddingtons Pub Ale är ett småsyskon till det väletablerade ölen Boddingtons Draught Bitter som serveras på otaliga Brittiska Pubar. Strangeways var det ryktbara bryggeri som mellan 1778 -2006 framgångsrikt producerade kvalitetsöl innan de blev uppköpta av den Belgiska storkoncernen Anheuser Buch som bland annat äger märket Carlsberg.

Så smakar ölen piss när rovkapitalismen slagit sina klor i det anrika bryggeriet?

 

Ursprungsland:

Irland

 Bryggeri:

Boddingtons

 Alkoholstyrka:

 

5,0%

 

Betyg:

 

****

 

Doften:

Boddingtons Pub Ale har en mild doft, lite lätt fruktig. Men det är den smarta lösningen med plastkulan i burken som tillåter att ölen kolsyras i det ögonblick som ölburken öppnas som utmärker Boddingtons. Färgen är bärnstensgul och skummet mognar som om ölet vore handpumpat på puben där det fått mogna i glaset, mums.

Smaken: 

Ölen är lätt söt (kan det vara lite honung månne?) och mild i sin smak, det känns nästan som om det vore lite äppelmust i brygden. Det är malten som gör smaken, ölen har en stor botten med lite humle uppe på toppen. Beskan är svag och drycken slinker behagligt ned i strupen.

Eftersmaken:

Det är en mild och gräddig eftersmak som inte är speciellt krävande och då den är väldigt lätt kolsyrad är det endast en svag beska som stannar kvar och minner om en riktigt trevlig dryckesbekantskap.

 

 

Boddingtons Pub Ale rekommenderas varmt om man vill ha en fyllig ale med en gräddigt skumkrona på toppen. Förträffligt lite lättare alternativ till Guinness Stout.