Mat o Dryck
Äta bör man annars dör man

Electric Nurse Easter Porter 

Electric Nurse Easter Porter

 

Vad händer när en elektriker slår sig ihop med en sjuksköterska? Jo det blir såklart Electric Nurse av det hela. Nu har de gjort en påsköl, närmare bestämt en porter -Easter Porter. På etiketten skriver de att de använder massor av chokladmalt i Electric Nurse Easter Porter. Jag tror Peter Robertsson & Ida Engström överdriver något, det behövs väldigt lite chokladmalt för att få en kolsvart öl med massor av finfin smak. Men överdrifter och skruvade sanningar finns det gott om så det är en bagatell på det hela taget.

Det är inget som kommer i vägen för mig, jag är ju svag för porter så hur fel kan det gå?

 

Ursprungsland:

 

Sverige

 

 Bryggeri:

 

Brewtrade, Dugges Ale & Porterbryggeri

 

 Alkoholstyrka:

 

4,2%

 

Betyg:

 

****

 

Doften:

När man häller upp en Electric Nurse Easter Porter så infinner sig helgstämningen bums. Ölen är lik påskmust både till färgen och hur det bruna skummet delikat lägger sig över drycken. det osar fint av brödig vört, man behöver inga ögon för att avgöra att detta är en Porter. Mmmm!

Smaken: 

Electric Nurse Easter Porter ligger väldigt nära äkta opastöriserad ofiltrerad "äkta" öl som gjort på ett mikrobryggeri för en liten sluten krets. Detta är inget dåligt betyg för en öl som ändå finns med i Systembolagets sortiment. Den är fyllig, mild och god i smaken. Den är ändå inte mesig och man känner toner av humlebeska, men det är ändå chokladmalten som definierar Electric Nurse Easter Porter. den smakar rikt av choklad och kaffe helt enkelt.

Den enda invändningen jag har är att den kanske är något alkoholsvag, det skulle kunna vara lite bättre drag i Electric Nurse Easter Porter utan att det störde!

 

Eftersmaken:

 

Till skillnad från en Guinness så är Electric Nurse Ester Porter mer kolsyrad och det gör att den blir lite vassare i eftersmaken och inte riktigt lika gräddig och mjuk som en vanlig porter men den är ändå god.

 

 

Electric Nurse är en trevlig bekantskap som rekommenderas.