Nyheter
Verkligheten med en skruv

Montera Mountain Hardwear Viperine2 med Stina Silverhjärta

viperine 800x300

 

Stina ska åka ut och campa med sina kompisar och då vill hon visa dem hur man sätter ihop våra tält från Mountain Hardwear. Tältet är ett riktigt lättviktstält för två personer av typen Viperine 2.

viperine 2

Lägg utt innertältet och den enda stålpinnen som ska hålla upp hela tältet. Veckla ut pinnen tills den ser ut precis så som den gör på bilden, det kan vara lite krängligt.

Ta de två silvrigga delarna och sätt in dom i det lilla runda hålen som finns på innertältets främre kanters fötter.

Sedan gör du samma sak med de två långa orangea pinnarna, men de ska vara korsade över innertältet. De knipsorna som sitter på utsidan av inner tältet ska du knipsa fast på stålpinnen.

En av knipsorna ser lite anorlunda ut (den har som ett litet silverlås) den ska vara knipsad där de orangea pinnarna korsas (i kryset.)

Nu tar du de små L fomade pinnarna (de kallas för tältpinnar) och sätter i dom i öglorna på sidorna av innertältet (ca halva pinnarna ska vara nedstoppade i marken)

 

viperine 3

När du har gjort det, ska det se ut som på bilden.

Nu ska du ta footprinten (det är som en pressening som tältet står på för att det inte ska rinna in vatten i botten), ta den och lägg den under tältet. Den ska ligga ca en meter utanför på framsidan av innertätet, som på bilden.
 

viperine 4

Nu tar du fram yttertältet och lägger det på inner tältet, öglorna på ytter tältet ska du sätta på på de pinnarna som redan sitter i marken, förutom på framsidan av inner tältet där ska du dra ut den och sätta ut två nya L formade pinnnar i marken.

I varje kant på tältet finns det en fot (där du i satte de stora stålpinnarna) där ska knäpa på en plasthake som sitter på yttertältet.

När du är klar ska det se ut så här :)

 

viperine 5

Ett uppstält tvåmanatält

 

viperine 6

Det som ska finnas med i paketet för att du ska kunna ställa upp tältet.

 

viperine 7

Skriven av Stina Silverhjärta :P