Nyheter
Verkligheten med en skruv

Hej och välkommen till barnens Pokémonland, här kan ni hitta massor av spännande information om Pokémon!

legendary-mascot-y
Från spelens första början till de senaste spelen Pokémon X och Pokémon Y. De små Japanska poket monster som kan få plats i en ficka. Nu har de fått namnet Pokemon. Är intresserad av att börja spela Pokemonspel så har du kommit helt rätt för här finns många Pokémontips och en vägledning till drömmen att bli en Pokémonmästare.

Vill du bli en Pokémonmästare?

pokemon x yDet är en fråga som man har fått sig ställt ända sen man var tre år gammal. Jag kommer ihåg när jag var sex år gammal och fick ett vykort från Ash Ketchum, min och alla barns idol och förebild i brevlådan. Pojken som är 10 år och bryter sig loss från sin familj för att ge sig ut på spännande och farliga äventyr i en mystisk värld.

Med sig på sina långa färder har Ash Ketchum sin kompanjon och bäste vän, en gul temperamentsfull och trogen Pokémon, Pikachu. Ash har en dröm, han vill bli en Pokémonmästare, den drömmen har han spridit till barn världen över. Pokémon är ett globalt fenomen!

Ash har en dröm, han vill bli en Pokémonmästare

pokemon-xTack vare att Nintendo ständigt har utvecklat sina DS-konsoller har Pokémonvärlden konstant kunnat utvecklats. Vi har alla kunnat få ta del av Ash:s otroligt vackra och spännande värld på ett sätt som nästan känns verkligt! Pokémonspelen har nu nått den sjätte generationen och den nya spelen heter Pokémon X och Pokémon Y.

Men vad ska man då göra för att verkligen bli en Pokémonmästare i verkligheten. Varje år arrangeras Pokémon World Tournament även känt som PWT, tävlingen delas in i fyra kategorier Single battles, Double Battles, Triple battles och Rotation Battles. Denna tävling möjlig gör ju chansen att bli den bästa Pokémonmästaren i världen. Genom att ha vilja, skicklighet och rätt Pokémon i laget så kan ingen stoppa dig.

Pokémon är väldigt spännande och intressanta varelser.


PokemonX-PokemonY-StartersDet finns olika typer av Pokémon bland annat.

 • Eldtyp
 • Vattentyp
 • Grästyp
 • Stentyp
 • Fightingtyp
 • Psyktyp
 • Elektrisktyp
 • Draktyp
 • Och den nyaste typen Fairy (Fe)

Din utveckling som Pokémontränare och din chans att vinna börjar så fort du kommer fram med flyttbilen.

Vilken start Pokémon ska man då välja, det skiljer sig ju förstås beroende på vilket spel man spelar. Totalt finns det femton stycken start Pokémon fem av varje typ (Gräs-typ, Eld-typ och Vatten-typ)

Chamander tillsammans med Bullbasaur och Squirtle är de tre start Pokémon i spelen Pokémon Red, Pokémon Green, Pokemon Blue, FireRed och LeafGreen.

 Det finns Pokémon som ser ut att vara en till exempel en sten-typ men är en gräs-typ

 • Sudowoodo
 • Fiygon
 • Stunfisk

 

De nya Pokemonspelen Pokemon X och Pokemon Y. Det har kommit nya legenderariska Pokemon och dessutom nya utvecklingar s.k. megautvecklingar av  Pokemon från de gamla spelen.

                           

Pokemon amie

Visa din Pokémon någon kärlek med den nya Pokémon-Amie funktion! Spela med din Pokémon, ge dem behandlar, och även repor och klappa dem med Nintendo 3DS eller Nintendo 3DS XL-systemets pekskärm.

Du kan använda Pokémon-Amie helst att leka med Pokémon som finns i ditt team. Du måste spela med dem om och om igen för att lära sig deras föredragna sätt att vårdas. Behandla dem väl för att få dem att känna sig älskad. Om du behandlar dem illa kan de kan visa sitt missnöje.

Ju mer du spelar med din Pokémon, den vänligare de kommer att bli. Som din Pokémon blir mer vänligt, kan det fungera bättre i strid-genom att undvika motståndarnas attacker. Ens egna attacker blir också starkare.

                 

Mega-Evolved Pokémon

Upptäck några av de otroliga Mega-Evolved Pokémon som väntar i Pokémon X och Pokémon Y!

En Mega-Evolved Pokémon kommer att kunna utnyttja en styrka mycket större än den kunde innan. När en Pokémon blir en Mega-Evolved Pokémon i strid, kommer de ha en stor möjlighet att vända striden och du vinner.  Men det är bara visa Pokemon som kan bli Mega-Evolved pokemon  och de är dom under mig.

Super Training Base Stats

Super Training Base Starts med Super Träning, det är inte din Pokémons level som går upp men dess statistiska bas, de underliggande värden som definierar din Pokémons färdigheter i strid.

Eftersom denna basstatistik ökar, kan din Pokémon öka sin HP, Attack, eller annan statistik än de av en annan Pokémon av samma art på samma level. Denna basstatistik kan ökas med hjälp av objekt och andra metoder i tidigare Pokémon titlar, men i Pokémon X och Pokémon Y, kommer du att kunna höja dem mycket lättare än någonsin tidigare, tack vare Supertraining. Detta kommer att lägga grunden för fler Pokémon tränare att sikta på toppen!

Mew´s familj

Man försökte förbättra Mew och då skapade man Mewtwo.

Om du har en Mewtwo i Pokemon X och Pokemon Y och den Mega-Evolved skulle den bli en Mewthre.

Pokemon I Japan

I Japan mellan åren 2000 och 2012 höll man på jättemycket med Pokemon man gjorde Pikachu tekannor, Pikachudräkter, Pikachu DS, Pikachu kepsar, Pikachu I-phoneskal, Pokemonkort, Pokemonbilar till och med Pokemonflygplan. Såklart gjorde man TV-avsnitten som du kan hitta på Tv4.se.