Nyheter
Verkligheten med en skruv

Har du spelat igenom hela det senaste Pokémon äventyret och hittat alla Pokémon? Kanske har du även hittat de legendariska Pokémonen Artikuno, Zapdos och Moltres?

Det finns en dold Pokémon, Zygarde!

Zygarde är en stentuff Pokemon, en Drak- och Marktyp. Zygarde finns i ett område som du kan ha varit i redan tidigare, men då kunde du aldrig hitta honom. Låt oss ta en titt på var och hur man fångar denna legendariska Pokemon i Pokemon X och Y.

Hur man fångar Zygarde

 1. Ta med dig bra pokemon, de bästa du har, för Zygarde är i level 70. Det är bra om du har en flygpokemon med dig. Du måste ha med dig många Pokebolar, helst quickballs.
 2. Flyg till Couriway City och börja gå norrut till Route 18, där kommer du nästan omedelbart fram till en grotta som du kanske har utforskat  tidigare.  
 3. Det här är en ganska komplicerad och lång grotta, så jag kommer beskriva det så gott jag kan för att du ska komma direkt till Zygarde. Det finns många stenar och pokeballs (pokebolar) i grottan, inklusive några bra i återvändsgränder. Om du måste hämta alla pokebollarna får du hitta Zygarde på egen hand för då stämmer ju inte min beskrivning.

Fånga Zygarde såhär:

 • Promenera genom området tills du kommer till trapporna.  
 • Gå Söderut och sedan västerut, följ med söderut igen och hoppa över guppen.  
 • Gå västerut och sedan norr och upp på ramp fram till en träbro. Gå över den här bron österut.
 • När du passerat bron gå söderut och där kommer du möta en tränare som vill strida. När det är gjort, gå lite mer söderut och sedan österut igen upp en liten ramp och över en annan träbro österut. Det finns en tränare på den här bron kan du välja att slåss eller undvika honom.
 • Efter du passerat bron gå ner för den enda rampen du kan och sedan norrut igen. Det finns en annan tränare som du kan välja att slåss  om du vill, bara ett knapptryck i norr, leta efter trappor på östra väggen och gå ner för dem.  
 • Gå Norrut igen där finns det en annan tränare som du kan strida mot om du vill. Gå sedan vidare norrut i sicksack. Använd inte Rock Smash på någon av stenarna!
 • Till slut Kommer du till en T korsning, där du kan gå norrut eller österut. Välj att gå österut och du kan välja att slåss med en tränare, det kan du inte när du går norrut .  
 • Gå nu söderut, tills du når en vägg där man kan välja att gå öster eller väster. Välj att gå österut och sväng sedan söderut genast för att komma i en dubbelstrid som du inte kan undvika.  
 • Gå nu söderut och när du träffar en vägg gå österut, gå uppför trapporna.  
 • Ta vägen norrut där kommer du möta en tränare som du måste strida mot. Efter det är nästan över, gå lite mer norrut och ta trapporna på den västra väggen.  
 • Allt du behöver göra nu är att gå rakt norrut! Du kommer fram till Zygarde.

SPARA NU! INNAN DU PRATAR MED ZYGARD! 

När du har talat med Zygarde börjar striden direkt.

Zygardes attacker:  

 • Dragon Pulse 
 • Camouflage  
 • Earthquake  
 • Crunch

Som jag sagt tidigare, är Zygarde definitivt en mycket tuffare att strida mot än Xerneas och Yveltal, men du ska ändå  kunna  hantera det ganska lätt på om du har bra Pokemon. 

Earthquake är hans mest skadliga attack, så att ha en flygande typ i beredskap  är alltid en bra idé. Zygarde använder mest  Dragon Pulse, och Crunch mest under hela striden.

Mitt största problem var att jag använde Ice Beam eller två Surf så svimmade Zygarde och jag fick starta om många gånger.

Det bästa pokemonlaget för dig att ha i den här striden är att ha Pokemontyper som har en attack som förgiftar eller söver Zygarde. Du vill få ner hans hälsa så den är röd och sedan kasta Quickballs och Duskballs.

 

När allt är sagt och gjort, har du ytterligare legendarisk Pokemon, Zygarde i ditt lag!

Gotta Catch ém All!