Nyheter
Verkligheten med en skruv

pokemon go title

Här kommer en massa tips och tricks för dig som vill börja spela Pokemon GO utan att göra alla nybörjarmisstag.

Pokemon GO är till skillnad från de tidigare spelen inte ett spel till Nintendo Game Boy eller till Nintendoo DS. Det nya spelet är till mobiltelefonen, man kan ladda ner det helt gratis från appstore. Det är ju toppen att Pokemon GO är gratis och dessutom kostar det inget att spela heller!

När man startar spelet så börjar historien ungefär som i de tidigare spelen, man får en introduktion och sedan är det dags att välja en av tre Pokemon. Det är såklart de tre klassiska Pokemonen Bulbasaur, Sqiurtle eller Charmander! Men här finns det ett litet trick, om du helt struntar i att välja en Pokemon så kommer du få ett förslag på en fjärde Pokemon...

Kan du gissa vilken!?!

Pikachu såklart!

Nu är det bara att ge sig ut och promenera, spridda i området finns det Pokestops, platser märkta med blå fyrkanter. Där får man små presenter, det kan vara Pokebollar, Insense eller Pokemonägg! Man kan faktiskt passera samma plats flera gånger om man väntar typ tio minuter.

Ibland så ser man löv på kartan, det är där som det finns Pokemon, presis som det rasslade i gräset på de gamla spelen. Det är här man hittar vilda Pokemon! När en vild Pokemon dyker upp så måste man fånga den genom att  kasta en Pokeboll på den.

Det är olika svårt att fånga Pokemon, det hänger ihop med flera saker, ringen kan ha olika färg:

  • Grön = lätt
  • Gul = mellan
  • Röd=svår

Dessutom hoppar en del Pokemon runt mer än andra och vissa stöter faktiskt bort Pokebollar helt! När man blir bättre får man bär som hjälper till så knasiga Pokemon blir lite snällare när man kastar bollen.

Det är så med att när ringen är stor är det lätt att fånga sin Pokemon men samtidigt så smiter den lätt ur Pokemonbollen! Så vill man vara säker på att den inte ska smita ska man kasta bollen när ringen är liten!

Förut så samlade man Pokemon i spelet och gjorde dem starka genom att slåss med vilda Pokemon och Tränare som övat upp sina Pokemon. Nu fungerar spelet helt annorlunda.