Nyheter
Verkligheten med en skruv

pokemon go title

Med Pokémon GO, kommer du börja upptäcka Pokémon i en helt ny värld, din egen!

 

Pokémon GO bygger på Niantics spelplattform och använder verkliga platser att uppmuntra spelare till att söka vitt och brett i den verkliga världen för att hitta och fånga Pokemon. I Pokemon GO kan du hitta och fånga mer än hundra arter av Pokémon samtidigt som du får ordentligt med motion!

Pokemon spelserien har använt verkliga platser såsom Hokkaido och Kanto regioner i Japan, New York och Paris som inspiration för spelen som vi alla spelat på konsolen. I Pokemon GO utspelar sig äventyret i den verkliga världen kring dig!

Upp på fötterna, ge dig ut för att hitta och fånga vilda Pokémon. Utforska städerna runt där du bor och även fjärran platser när du reser runt om i världen. Överallt kan du fånga så många Pokemon som du kan.

När du går runt kommer din smartphone vibrera när du är i närheten av en Pokémon. När du har stött på en Pokémon, sikta på den med din smartphone och kasta en Pokeboll på den för att fånga den. Var försiktig när du försöker fånga den, eller så kan den smita iväg!

Leta även efter PokéStops som finns placerade på intressanta platser, såsom tågstationer, vid offentlig konst, vid historiska platser och monument. Vid PokeStops kan du hitta Pokebollar och andra saker.

Ändra din tränare
När du först startar spelet Pokémon GO får du möjlighet att anpassa utseendet på din tränare, välja kläder och tillbehör för att ge honom eller henne en riktigt cool look.

Din anpassade avatar visas när du promenerar runt på kartan i spelet, och så såklart på din profilsida. Det är faktiskt så att när du erövrar ett gym så ser alla som kommer dit och utmanar dig din coola avatar de med.

Fyll ditt Pokedex
I Pokémon GO, kommer du successivt att öka din level som tränare när du spelar, och när du blir bättre kan du fånga tuffare Pokemon och får bättre belöningar vid Poke Stops. Kraftfullare föremål kan vara bär och Great Balls, för att ge dig en bättre chans att fånga Pokémon.

Det finns andra sätt att utöka med Pokemon i ditt Pokedex också. Om du fångar många av samma art av Pokemon, får du möjlighet att utveckla en av dem! Och när får ägg vid Poke Stops, kan du kläcka dem och få helt nya Pokemon, men man måste gå viss distans innan de kläcks, allt mellan 2 och 10 kilometer!

Några vilda Pokemon visar sig bara på vissa speciella platser i närheten av där du bor eller någon helt annan stans i världen. Till exempel kan en del vatten Pokemon bara dyka upp nära sjöar och hav. Om du är ute och reser ska du vara extra uppmärksam, för du kan hitta Pokemon som inte finns hemma!

Om du fångar samma art av Pokemon tillräckligt många gånger, kan du utvecklas en av dem. Detta är användbart för att fånga Pokémon du har svårt att hitta i naturen. Till exempel, om det finns massor av Poliwag i ditt område, men ingen Poliwhirl närheten, fånga en hel del Poliwag så kan du utveckla en till Poliwhirl!

Bli med i ett lag!
Vid en viss punkt i spelet, kommer du att bli ombedd att delta i en av tre lag. När du går med i en grupp, har du möjlighet att lämna kvar Pokemon du har fångat i öppna gym. På samma sätt som PokeStops är Gymmen på verkliga platser! Varje spelare kan placera en Pokemon vid ett visst gym, så ni måste samarbeta i ditt team för att bygga upp ett starkt försvar.

Om en rivaliserande lag har erövrat ett gym, kan du utmana det med hjälp av Pokemon du har fångat och slåss mot de försvarande Pokemonen. Striderna är både utmanande och roliga.

Du väljer vilka av dina Pokemon kommer att delta i striden. Varje Pokemon har två attacker som du kan välja på, du kan också undvika de attacker som motståndaren försöker få in genom att swipa åt vänster eller höger. Om din Pokémon vinner kampen, minskar gymmets prestige. När gymmets prestige sjunker till noll, förlorar det försvarande laget kontroll över gymmet och du eller en annan spelare kan sedan ta kontroll över det genom att tilldela en Pokemon för att försvara det.

När ditt lag har kontroll över gym, kan gruppmedlemmarna öka gymmet prestigenivå genom att slå den försvarande Pokemonen. De här striderna stärker ditt eget lag hjälper din Pokemon som vaktar gymmet. Gymmet ökar på det här viset sin nivå och ditt team kan nu tilldela flera Pokemon att försvara gymmet! Du kan också gå ihop med dina vänner och slå der rivaliserande gymmet tillsammans, på det här sättet tar ni över även starka gym snabbare.

F2P

Pokémon GO kan hämtas och spelas helt utan kostnad på App Store och Google Play. Pokémon GO är gratis att spela, med massor av roliga saker att göra och pokémon att upptäcka vid varje tur.

Fotografera dig med din Pokemon

När du stöter på en Pokémon i naturen, kan du slå på kamerafunktionen och sätta vilda Pokémon i livescener. fånga sedan ögonblicket i spelet med kameran! På det här sättet kan du och dina kompisar bli fotograferade tillsammans med Pokemon. Eller så kan man fotografera hunden tillsammans med Meowth!