Tyckande
Åsikter på rad

Efter hemkomsten från en ryggsäcksresa genom Sydostasien, drabbades Daniela Liverani av ihållande näsblod.

24-årigen från Edinburgh hade näsblod till och från under flera veckor men hon antog att de var på grund av ett brustet blodkärl orsakat av en motorcykelkrasch två veckor före hemkomsten.

Även när hon kände parasiten slingra sig upp och ner i hennes näsborre trodde hon det inte var något annat än levrat blod.

"Första reaktion är inte direkt att börja tänka, -Åh Gud, det finns en igel inuti mitt ansikte",
säger hon till BBC Radio Scotland.

Hon gjorde upptäckten förra veckan när hon duschade. Värmen och ångan, öppnade mina näsgångar så de blev vidöppna, och då började parasiten titta ut, den sträckte sig ut ur näsan och nådde nästan min underläpp!

"Det var så att jag kunde se den i ögonvrån!

Men jag trodde fortfarande inte att det var en blodigel eftersom det bara såg ut som en blodpropp", säger hon BBC .

"Jag hoppade ut duschen och torkade av imman på spegeln och då kunde jag se vad det var, jag kunde se fårorna på igelns kropp."

Sjukhuspersonal opererade bort parasiten pincett och andra verktyg, de verkade vara lika delar förskräckta och fascinerade.

"Det var värsta ångesten", säger hon Daily Mail,

"När doktorn grep parasiten, kunde jag känna blodigeln bita och rycka på insidan av min näsa!" Det var nästan åtta centimeter lång, "ungefär så lång som mitt pekfinger och så tjock som min tumme", säger Daniela Liverani till Daily Record.

Hon har givit blodigeln ett smeknamn, ”Mr Curly”, eftersom den troligen låg hopkurad och inbäddat så mysigt i hennes näsborre.

"Daniela kan ha fått med sig igeln från vatten i Vietnam, när hon badat eller simmat.", säger Mark Siddal vid American Museum of Natural History. "Eller möjligtvis via munnen när hon druckit vatten som hon trott varit rent dricksvatten."

Daniela Liverani tog med sig Mr Curly hem den kvällen, men inte för att behålla som husdjur. "Han är nog långt borta nu. Jag kastade honom i soptunnan… Men först kokade jag honom!"

Källa