Anfadern

Peter Silverhjärta är gift med sin fantastiska fru Jane Silverhjärta och har två löjligt söta flickor Freja Silverhjärta och Stina Silverhjärta. Familjen bor i en förort väster om Stockholm. 

 

Peter SilverhjärtaPeter Silverhjärta är envis och ger sällan upp mål som han stakat ut åt mig själv. Vissa mål går snabbt att förverkliga, andra tar lite längre tid. Under vintern 2011 besteg Peter Silverhjärta och Jane Silverhjärta Kilimanjaro, världens högsta fristående berg och Afrikas högsta topp. Peter Silverhjärta ägnade det året åt att träna allsidigt så han skulle vara väl förberedd inför äventyret.

Man kan beskriva upplevelsen på många sätt, som campingsemester i Afrika, som bergsbestigning eller vandring i naturen lite drygt en vecka.

Oavsett vilket så var det en ordentlig utmaning, både rent fysiskt men kanske framför allt höjden. 5895 meter över havsytan är inte att leka med.

Fjällbilder-495Peter Silverhjärta har tittat ned i Kilimanjaros krater på nästan 6000 meters höjd över havet.

Vintern 2012 åkte Peter Silverhjärta och Freja Silverhjärta ut och campade i fjällen.

De tog tåget upp till Enafors och vandrade via Handöl ut på Jämtlandstriangel. Det var i månadsskiftet november december, en tid när fjällstationerna är stängda och igenbommade.

Att det skulle vara lite bistert det hade de nog väntat sig men att mötas av 50 cm nysnö och -15C var lite mer än de önskade sig!  Fjällbilder-491

Det blev en riktig överlevnadskurs för Freja Silverhjärta som visserligen är en van skogsmänniska men inte är van vid extrem vintercamping.

Den resan kommer fylla två syften i Freja Silverhjärtas framtid:

- Hon kommer ha en orubblig känsla av att klara allt som naturen kan sända i hennes väg.

- Hon har nu en historia som hon kan berätta för sina barn. En rikPeter Silverhjärtatig äventyrshistoria där hon verkligen har visat vad hon går för!

I sanningens namn är familjen Silverhjärta för det mesta ute i naturen när vädret är bra och sommarsolen skiner. Allt ska ju inte bara vara en fråga om jämmer elände och tandagnisslan för att man ska ha en historia med sig hem.

Under höstlovet 2013 var Peter Silverhjärta ute i på Sörmlandsleden med Stina Silverhjärta. Hon hade verkligen sett fram mot att få göra ett tufft äventyr, precis lika häftigt som storasyster Freja gjort året innan.

Fjällbilder-080
Stina Silverhjärta blev lite besviken då de varken vandrade speciellt långt eller hade hårt väder (hösten 2013 har varit ovanligt mild). Stina Silverhjärta fick i alla fall sova i tält och äta frystorkad mat i november när de flesta sitter och hukar inomhus i väntan på jultomten.

En del av fritiden ägnar Peter Silverhjärta till att läsa böcker, lyssna på musik och som de flesta gör så säckar även han även en del framför TV:n.

Peter Silverhjärta tittar inte på TV, han ser hellre filmer eller ser en hel säsong av någon serie som verkar bra.

Peter Silverhjärta är helt enkelt en DVD människa snarare än en TV-tittare.

Leksaker är ju fortfarande kul och Peter Silverhjärta är löjligt förtjust i MWO att bygga ihop stora robotar är fantastiskt kul. Datorer är inget man köper, Peter Silverhjärta anser att datorer är något som man bygger! Han sätter fortfarande ihop sina egna datorer av noga utvalda komponenter för han tycker att man får så mycket bättre prestanda för pengarna på det viset! Att datorer sedan blir omoderna på 18 månader... Fjällbilder-553

Det är något han blundar för.

- Hans dator är alltid riktigt grym! Nu senast så installerades vattenkylning, datorns coolhetsfaktor ökar exponentiellt med vattenkylning!

Peter Silverhjärta är en flitig motionär som försöker få in minst tre pass varje vecka. Träningen är varierad helt efter humör och förmåga. Han joggar, springer på gymmet och det senaste tillskottet är en viktväst som förhoppningsvis ska hjälpa till när det gäller att mota bort hans ölkagge!

Det har blivit några medaljer som hänger här hemma på väggen: Stockholm halvmarathon 2011 och 2012, Midnattsloppet 2012 och 2013, Tjurruset 2012 och Tough Viking race 2013.Peter Silverhjärta

2013 handlade inte om löpning utan om Cykling. Jag ställde upp för team Crescent och körde Vätternrundan! Det var ett gäng topptränade cyklister som siktade på sub9 och så var det farbror Peter som siktade på att ta sig runt den där sjön. När jag anmälde mig visste jag inte ens hur långt det var! 300 km är en respektingivande distans, speciellt för en kille som aldrig cyklat längre än 60km.

Jag tog mig an den uppgiften som de flesta andra, med pannbenet. Det är bara att ge sig den på att man ska vara tillräckligt vältränad när dagen-D kommer.

På jobbet

En hel del tid går ju åt till att jobba och då håller Peter Silverhjärta till på Norra Bantorget i Stockholm hos Svensk Energi, energibranschens intresseförening. Peter Silverhjärta jobbar med energimätningsfrågor och EBR kostnadskataloger. Han trivs nästan oförskämt bra och räknar med att stanna kvar på sin post ett bra tag.

Familjen Silverhjärta har gjort sig av med de flesta husdjuren. Akvariefiskarna, vattensköldpaddan och Undulaterna Rocky, Rasmus och Ozzy har alla flugit vidare på ett eller annat vis, vilket Peter Silverhjärta tycker är fantastiskt skönt. Den psykade undulaten Rasmus höll ut längst och blev faktiskt lite mysig under den sista tiden. Det senaste husdjuret var Jack, en kaja som Freja Silverhjärta släpade hem, sjuk, eländig och upptuggad. Den hade ett brutet ben och stora sårskador. Peter Silverhjärta trodde aldrig den skulle överleva, men det gjorde den, så ips vips hade familjen Silverhjärta en friflygande tam kaja i trädgården. Jack, han var inne och ute precis som han själv kände för, Peter Silverhjärta hoppades att han skulle flyga sin väg, men icke, han blev helt tam och tror att familjen Silverhjärta är hans flock. Efter en övervintring så flög han ändå till slut vidare.

Det här är en liten del av vad Peter Silverhjärta pysslat med under sina yrkesverksamma år.

Sakkunnig vid distribution och produktion   Svensk Energi   2011-
Produktledare   Cewe Instrument AB   2008 -2011
Produktledare   Iprobe AB   2005 -2008
Försäljningsansvarig   Ista Sverige AB   2004 - 2005
Affärsutvecklingsansvarig/
tf proj.chef
  Viterra ES AB   2003 - 2004
Utvecklingsansvarig   Etrem AB   1998 - 2002