bumblebee filmen

På juldagen drog vi till Mall of Scandinavia, eller MOS som den även kallas för att se på den nya Transformersfilmen som precis haft premiär, Bumblebee.

Ända sedan ungdomarna såg trailern för Bumblebee första gången så har filmen diskuterats många gånger hemma vid köksbordet.Våra två döttrar är i rätt ålder, både för att gilla en film av den här typen men även att vara kritiska om den inte möter förväntningarna. Den förra Transformersfilmen gick inte hem alls, att blanda ihop riddare och Transformers... Nej det går inte hem.

Vad kommer Bumblebee handla om,?

Kommer Bumblebee möta alla våra förväntningar?

Kommer filmbolaget slarva bort möjligheten till att göra en verkligt bra film?

Frågorna har varit många men svaren har varit få. Bumblebee är en prequel till de tidigare filmerna, den utspelar sig i Californien i mitten på åttiotalet.

Trailern var ju toppen och alla de rätta elemeten finns ju där. Även om trailern hintar om att det inte är så många robotar med i filmen så vet man ju inte. Trailern till en film som Bumblebee kan ju vara ordentligt tillskruvad bara för att man vill sälja skräp.

Let me tell you something. A driver don't pick the car, the car picks the driver.

Vilken tonåring skulle inte vilja hitta en knallgul folkabubbla att åka runt i?!? Att få hamna mitt i värsta actionhistorien tillsammans med sin starka, snälla kompis!

Bumblebee movie poster

Allt som våra ungdomar drömmer om finns samlat i den där gula lilla leksaken. Förhoppningen om äventyr och ett spännande liv.

Filmen är nästan två timmar lång men det rä verkligen inte något som märks när man sitter där i biomörkret. Vi såg den i IMAX 3-d och filmen fungerar superbra på den stora skärmen. Effekterna känns "naturliga" och som om de leder handlingen framåt.

Filmmakarna har vågat sig på ett nytt grepp i filmen, tempot är mycket lugnare och man får verkligen bekanta sig med rollkaraktärerna ordentligt. Hailee Stensfield som spelar Charlie gör en kanontolkning av sin roll,och det är säkert många unga gossar som blir störtförälskade i denna mycket charmiga unga dam. Men inget slår huvudrollsinnehavaren B-127, eller Bumblebee som han också kallas! Att datoranimera en robot utan röst så att biobesökarna förstår vad som är på gång måste vara en verklig utmaning. Men man känner verkligen med Bumblebee, hans förvirring och sorg syns genom all metall och pansar.

Filmen är även rolig, riktigt rolig. Bumblebee försöker förstå sig på Charlie och vara hjälpsam efter bästa förmåga. Och utan att säga alltför mycket så blir det lite fel ibland, nja kanske inte så lite heller.Vi skrattade rakt ut vid några tillfällen under filmen och vi alla är helt ense om att filmen är toppen!

maxresdefault

En vanlig soffa fungerar inte så bra för Bumblebee!

Hasbro, leksakstillverkaren som hittade på figurerna från allra första början måste vara riktigt nöjda med resultatet. Att de får dela pengarna med Steven Spielberg som är exekutiv Producent är säkert inget som de sörjer det minsta över. Till skillnad från Solo som var en verklig flopp så är Bumbelbee en succé!

 

bumblebee filmposter

 

Cookies GDPR