Naturen
Så som vår herre skapade den

VindskyddJag har alltid tilltalats av att sova under bar himmel. Där något speciellt med att tända en öppen eld på kvällen, grilla sin mat och sedan sova under stjärnorna.

Antingen förstår man känslan eller så gör man det inte. Det är något primitivt som vi gjort sedan urminnes tider, när våra förfäder tittade upp när de satt vid lägerelden, så såg de exakt samma stjärnor som vi ser idag.

 

Under 2012 och 2013 använde Peter inte tält när han var ute och vandrade. Han använde ett vindskydd istället. Det blev en hel del övernattningar främst under vandring på Sörmlandsleden men även i fjällen.

vindskyddDet fungerade utmärkt att sova i vindskydd, det stoppar både regn och vind. Varje morgon så vaknade han vid soluppgången och kunde ligga och glana ut över nejden.

Peter ville romantisera det hela en aning och talade om att han var "i fas med vildmarken", sanningen var nog snarare att han  vaknade när mygg och knott började surra kring skallen på honom.


Man ska räkna med att vindskyddet tar stor plats, större än ett litet tvåmannatält. Det är viktigt att man kan fästa alla linor stadigt i underlaget och ligger man på häll får man räkna med att leta stenar att fästa linorna vid.

Vill man som jag sprida prylar ikring sig så får man ta med sig en prasslig presenning. Om man enbart övernattar kan man strunta i det.