Naturen
Så som vår herre skapade den

Att inuiter världen över lever i olika typer av kåtor är ingen slump. Såklart har vi prövat att campa i en kåta, om samerna tycker det är toppen så tycker vi det med!

Just nu står det en märklig mojäng uppställd ute på villatomten. En Helsport kåta Dividal 8-10 Camp som vi precis har inhandlat. Tanken är att vi kommer bo i en Helsport kåta Dividal 8-10 Camp under del under sommaren. Jag tänkte börja med några snabba erfarenheter.

Dividal-CampII
Tältkåtan från Helsport är stor, den är nästan fem meter i diameter och tar ordentligt med plats, det är inget man ställer upp varsomhelst och marken måste både vara plan och relativt slät. Det andra sättet den är stor på ar att man kan vistas inne utan problem, spela spel och laga mat om man känner för det. Ordentliga ytor med andra ord. Det är en stor skillnad för oss som är vana vid att alltid vara ute och kånka runt på minimalistiska tält utan onödigt slack.

Tältkåta

 

En annan erfarenhet är hur lekande enkelt det är att ställa upp en Dividal 8-10 Camp och jag känner mig helt säker på att det är ett smart drag att välja Camp varianten med absid.

Eldöppningen
Att få ordning på hur man stänger och öppnar eldöppningen tog en liten stund och det är märkligt att det inte följer med en bättre beskrivning i manualen.

Det är ju bara en hätta med fyra linor....

 

Produktinformation Helsport kåta Dividal 8-10 Camp

Detta är en stor och rumslig åttakantig kåta
Kåtan är producerat i ett yttermaterial som är en specialutgåva av Helsport Rainguard brandimpregnerade ripstop material. Detta är ett rivsäkert och starkt material.

Den har även avtagbar topphatt som man kan styra efter vindriktningen med två stormlinor. Detta gör att man får god utluftning när man har en brasa i kåtan.

Kåtan har också gott om plugg- och stormlinsfesten som gör den vindstabil. Det gör också att man kan strama upp duken så att nederbörd snabbt rinner av duken.

Dividal levereras med myggnät i öppningen.

Dividal camp har en absid som ger kåtan en mer rum känsla. Det gör också att nederbörd hindras till att komma in i kåtans sov del.

Specifikationer:

- Personer: 8-10 st
- Höjd: 3 m
- Diameter: 4,7 m
- Arial: 17m2
- Vattenpelare: 4000mm
- Vikt ytterduken: 4,65 kg
- Vikt pluggar: 0,5 kg
- Vikt mittstång: 2,2 kg
- Vikt campstång: 0,5 kg
- Vikt totalt: 7,85 kg

Funktioner:

- Alla ventiler har myggnät.
- Mitt stången av stål gör att kåtan är enkel och snabb att slå upp.
- Levereras med torkstativ.