CMS-systemet Joomla fortsätter att utvecklas och så även silverheart.se. Joomla! är numera upp i version 3.9X och efter sommaren kommer version 4.0 släppas med mängder av kul nyheter. Joomla är ett open source system som tillåter användare att ladda ner mjukvaran och använda den helt gratis.

CMS-systemet består av en databas som håller ordning på alla artiklar och ett skal där man presenterar informationen. detta kan användas till allt från webbutiker till avancerade bokningssystem och vanliga hemsidor.

Det är helt fantastiskt och såklart vill man ge en liten slant som tack för hjälpen även om det inte är ett måste.

Mer info om Joomla! hittar ni här: https://www.joomla.org/

Tidigare så skrev jag egna mallar till Joomla men det orkar jag inte hålla på med längre, dessutom så finns det fantastiskt duktiga företag som inte gör annat än att utveckla skal till Joomla och Wordpress. Min leverantör heter Rockettheme och jag rekommenderar dem varmt även om de numera fokuserar på Grav och Wordpress mer än på Joomla.

Mer info om Rockettheme hittar ni här: https://rockettheme.com/

Även om allt kommer i en box så måste man göra själva implementationen själv och det kräver både lite tanke och klurighet innan man vet hur informationen ska presenteras på bästa sätt på silverheart.se

 

Silverheart.se layout


Med jämna mellanrum byter silverheart.se utseende och nu är det snart dags igen. Många gånger får vi kommentarer kring varför vi gör som vi gör och om man fortfarande kan se den gamla sidan på något sätt.

Vi har gjort en uppryckning och numera använder vi Gantry 5.X vilket borde vara ett lyft men det är det inte. Rockettheme har ställt till det nått helt enormt med sitt nya bibliotek. Faktum är att det mesta som man skulle kunna förvänta sig blivit bättre i själva verket har blivit sämre.

Istället för att fullt ut luta sig mot Joomla som är förträffligt i sig har man gjort egna nuggets som man gömmer för ramverket. Resultatet är att man får leta och leta till förbannelse...

Inget vidare utvecklarvänligt... Suck.

Men på den positiva bogen så ser sidan snyggare ut än någonsin tidigare och det är ju inte fy skam! Successivt ska hela hemsidan få en ordentlig ansiktslyftning och jag räknar kallt med att det kommer ta några veckor innan allt är färdigt.


Dessutom har Joomla blivit 10 år, helt otroligt vad tiden går! Den här sidan är en av Sveriges äldsta Joomlasidor

Joomla! 3.3

Familjen Silverhjärta är som vanligt tidigt ute med nyheter när det gäller joomla och den 30 april så släpps den nya versionen av det fantastiska CMS systemet Joomla.

Joomla

Det är i slutet av december 2013, ett år när det inte blev vinter. Det har regnat, blåst och varit skitväder mest hela tiden. Någon snö verkar fortfarande inte vara på intågande före nyår. Så vad gör man av de långsamma dagarna under julhelgen. Ni vet den här tiden när folk äter på tok för mycket och rör på tok för lite på sig. Jo det är klart man bestämmer sig för att göra något radikalt med familjens hemsida. 

Fram till nu har silverheart.se haft Joomla! 2.5 som motor. Joomla 3.X har lanserats för länge sedan men vis av gångna misstag så vill jag vänta tills versionen mognat något. Nu kändes det ändå som om det var läge att porta över siten till den senaste generationen Joomla! 3.2.1.

Samtidigt måste man koda om en hel del av det som sidans besökare uppfattar som hemsidan, d.v.s. hela det grafiska gränssnittet är utbytt mot ett nytt och fräscht sådant. 

Ni kanske undrar vad vinsten är med att hålla på och strula på det här viset? Jo, allt innehåll sedan sidans start hänger fortfarande med, gamla blogginlägg och frustrerade artiklar om hur omöjligt det är att arbeta med Joomla 1.017.... Helkul!

Jag hoppas verkligen att ni gillar det nya utseendet och kan hantera alla små finter som förhoppningsvis gör siten intressant även för de som besöker den regelbundet.

Jo en stor vinst till, nu är siten även anpassad för webbplattor och mobiler!