När militärtjänsten fortfarande var en realitet för unga svenska män fanns det en bok som beskrev en hel del viktig kunskap man behöver ha - överlevnadshandboken.
Under våren 2018 gav myndigheten för säkerhet och beredskap åter ut broschyren När kriget kommer
Idag är det svårare än någonsin att välja rätt kläder och utrustning. Utbudet är enormt och det är inte ovanligt att dyra prylar egentligen är riktig skit.
Vad gör du när zombieapokalypsen inträffar och allt går fullständigt åt helvete? Tio dagar förväntas du som medborgare klara dig på egen hand om något inträffar.
När krisen kommer kan det vara bra att ha rätt saker i hushållet. Vissa vardagliga saker kan man ju ha lite extra av hemma utan att det skadar.
I värsta fall går det inte längre att stanna kvar där du nu lever. Risken är stor att alla andra tänker precis på samma vis och att det blir fullständigt kaos.

Jag fick en bok på fars dag som verkligen har väckt vilden i mig.

Nu verkar det så sakta som om hela familjen håller på att drabbas. Karin var förbi och lånade boken för att hon ville högläsa lite ur den för mamma och pappa. Nu har hon behållit boken för att läsa klart den. Hon kom faktiskt förbi och frågade Freja om det var OK att hon behöll boken ett par dagar och läste den före Freja.

Ni hör ju själv.

Shaun Ellis är en ganska misslyckad brittisk kille, trauman från barndomen, dåliga skolresultat, svårt att skaffa jobb och lite av en bråkstake som har svårt att finna sig tillrätta bland människor. Efter en halvhjärtad militär karriär åker han över till Amerika. Han ger sig av ut i naturen utan utrustning eller hjälpmedel. Han söker upp, blir accepterad av och lever med en vargflock.

Shaun gör saker handgripligen och bryter mot mängder av konventionell vetenskap. Många tror inte på det han berättar och vissa delar av boken är ganska magstarka.

Men bara det faktum att han överlever utan eld och tält på vintern säger en hel del om vilken tuffing Shaun Ellis är. Att han själv sedan berättar att han legat och kurrat ihop sig med vargar för att hålla sig varm i den bitande vinden under snöoväder.

Han äter den maten som vargarna äter och gör det som vargar gör i största allmänhet, tänk bara vilken kondition kille måste ha! När Shaun lämnar vargarna i Montana första gången är det för att hans kropp helt enkelt inte pallar att bara leva på rått kött.

Damn! Vilken kille!

Nu är Shaun tillbaka i den vanliga världen och arbetar på djurpark, är lite hundpsykolog, TV stjärna och lite av varje. Dessutom har han skaffat sig sällskap och det kan verkligen inte vara enkelt att leva med en kille som slickar vargar i ändan innan han kysser frugan.