Det blev en märklig upptakt till Sweden Rock Festival 2019. Planen var som vanligt att familjen skulle åka ner och bo hos Janes familj i Blekinge.

Lilla Beddinge kyrka header
 
Exakt för 22 år sedan så gifte Jane och Peter Silverhjärta i Lilla Beddinge Kyrka i Skåne. Det var en mysig dag tillsammans med vänner och familj. Efter en veckas semester i Allans och Anita Nilssons sommarhus vid sydkusten så bestämde Jane och Peter sig för att just nu, här och nu skulle det kännas fint att ge ett löfte att älska varandra och ta hand om varandra i med- och motgång.

klättercenter

Freja Silverhjärta är ju klar med sina studier på Stockholms Universitet och har givit sig ut i yrkeslivet.

Det är inte alltid helt enkelt att välja vad man ska syssla med när hela världen ligger för ens fötter. Freja har ju jobbat som lönecoach hos Unionen under sina studier och hon blev erbjuden en tillsvidaretjänst när hon var klar med studierna, men hon valde att tacka nej.

Att jobba med sportklättring är mer lockande, ett fritidsintresse som är starkt både hos Freja och hos pojkvännen Alex. Det är såklart ett stort plus att hon får ha hundarna Tyra och Lillie med på jobbet, annars skulle det vara nödvändigt att skaffa platser på hunddagis och det är verkligen inte gratis.

 

Vi firade midsommaren 2019 på landet tillsammans med våra vänner. Vi hade diskuterat fram och tillbaka många gånger innan vi ändå bestämde oss för att bjuda in några goda vänner till vårt midsommarfirande.

Nu när vi har ett landställe så kändes det helt rätt att skaffa en liten båt som vi kan puttra runt med i skärgården. Vad kan då vara bättre än en liten segelkombi från tillverkaren Askeladd.

Vi i famlijen kan ju inget som att skota in, focka eller vad det nu kan heta när man revar skotseglet, men vi är fast beslutna att vi ska lära oss precis allt om hur det fungerar att ha båt.

Men innan vi kan allt så listar vi här alla de små och stora misstag som vi är med om.

  1. Peter skulle backa när han precis startat den lilla utombordaren. Gasen var ordentligt pådragen och följden var att motorn lossnade från båtens akter och han satt höll i en lös motor för glatta livet!
  2. Jane får slut på besin och leker "Lilla Hiawata" för glatta livet till allmän munterhet
  3. Jane klarar inte av att köa intill bryggan utan kör varv på varv vid marinan
  4. Susanne bestämmer sig för att försöka ramma båthuset när hon startar motorn med full gas. Freja håller i bojjen för glatta livet och linorna mellan bojer och brygga håller nära nog på att kantra hela båten innan det får stopp på den vådliga turen
  5. Janne lyckas fylla båten med mängder av vatten när han ville vara snäll och länsa den.

Askeladden är ett norskt märke av fritidsbåtar som under åren omfattat såväl motorbåtar som mindre, öppna segelbåtar, i storlekarna 14 till 32 fot.
Askeladden-båtarna tillverkas sedan 1957 av Henrik J. Askviks Sønner A/S i Os utanför Bergen, som byggt båtar sedan början av 1900-talet.
Askeladden är det norska namnet på en norsk sagohjälte från folksagor som bland annat nedtecknats av Jørgen Moe och Peter Christen Asbjørnsen i
sagosamlingen Norske folkeeventyr. Efter ekonomiska problem övertogs en tredjedel av bolaget av amerikanska Brunswick Corporation under våren 2009.
Brunswick är världens största tillverkare av fritidsbåtar och äger sedan tidigare de svenska båtmärkena Uttern och Örnvik. Bland Brunswicks övriga
varumärken märks exempelvis Bayliner, Sea Ray och Trophy, samt på båtmotorsidan Mercury, Mariner och Mercruiser
Saxat från Wikipedia

Underkategorier

har hittar ni information som vi tycker är viktig att hitta, allt på ett enda ställe