Nu när vi har ett landställe så kändes det helt rätt att skaffa en liten båt som vi kan puttra runt med i skärgården. Vad kan då vara bättre än en liten segelkombi från tillverkaren Askeladd.

Vi i famlijen kan ju inget som att skota in, focka eller vad det nu kan heta när man revar skotseglet, men vi är fast beslutna att vi ska lära oss precis allt om hur det fungerar att ha båt.

Men innan vi kan allt så listar vi här alla de små och stora misstag som vi är med om.

  1. Peter skulle backa när han precis startat den lilla utombordaren. Gasen var ordentligt pådragen och följden var att motorn lossnade från båtens akter och han satt höll i en lös motor för glatta livet!
  2. Jane får slut på besin och leker "Lilla Hiawata" för glatta livet till allmän munterhet
  3. Jane klarar inte av att köa intill bryggan utan kör varv på varv vid marinan
  4. Susanne bestämmer sig för att försöka ramma båthuset när hon startar motorn med full gas. Freja håller i bojjen för glatta livet och linorna mellan bojer och brygga håller nära nog på att kantra hela båten innan det får stopp på den vådliga turen
  5. Janne lyckas fylla båten med mängder av vatten när han ville vara snäll och länsa den.

Askeladden är ett norskt märke av fritidsbåtar som under åren omfattat såväl motorbåtar som mindre, öppna segelbåtar, i storlekarna 14 till 32 fot.
Askeladden-båtarna tillverkas sedan 1957 av Henrik J. Askviks Sønner A/S i Os utanför Bergen, som byggt båtar sedan början av 1900-talet.
Askeladden är det norska namnet på en norsk sagohjälte från folksagor som bland annat nedtecknats av Jørgen Moe och Peter Christen Asbjørnsen i
sagosamlingen Norske folkeeventyr. Efter ekonomiska problem övertogs en tredjedel av bolaget av amerikanska Brunswick Corporation under våren 2009.
Brunswick är världens största tillverkare av fritidsbåtar och äger sedan tidigare de svenska båtmärkena Uttern och Örnvik. Bland Brunswicks övriga
varumärken märks exempelvis Bayliner, Sea Ray och Trophy, samt på båtmotorsidan Mercury, Mariner och Mercruiser
Saxat från Wikipedia