Lilla Beddinge kyrka header
 
Exakt för 22 år sedan så gifte Jane och Peter Silverhjärta i Lilla Beddinge Kyrka i Skåne. Det var en mysig dag tillsammans med vänner och familj. Efter en veckas semester i Allans och Anita Nilssons sommarhus vid sydkusten så bestämde Jane och Peter sig för att just nu, här och nu skulle det kännas fint att ge ett löfte att älska varandra och ta hand om varandra i med- och motgång.
 
Freja Silverhjärta var 18 månader och hade förlorat sin mormor Thyra Eilefors innan hon fyllde ett år. Det hade varit ett härligt år men också ett sorgligt år. Sagt och gjort, Peter ringde sin mamma och pappa i Stockholm och bad dem ta med sina finkläder samt hämta hans smoking hemma i lägenheten för det vankas bröllop. Han frågade om det var okej att vi höll lite fest för dem och några vänner i sommarstugan vid Lill Beddinge.
 
Hindersprövning, en sömmerska som sydde upp en vit linneklänning på ett dygn, köpa vigselringar och catering ja allt fixades på några få dagar. Maten beställdes via en mysig restaurang som hette Pärlan och som låg vid stranden nära Sveriges sydligaste punkt.
 
Jane och Peter Silverhjärta åkte runt i Skåne och tittade på kyrkor. I Lilla Beddinge så hittade de inte bara en fin kyrka utan också en kul präst som även studerat Asatro. Han klev ut i snickarbyxor och sandaler, efter en kort diskussion stod det klart att det skulle bli vigsel i Lilla Beddinge kyrka den 12 juli 1997.
 
Därefter kontaktades några av Jane och Peter Silverhjärtas närmsta vänner och presenterades vad som kunde liknas vid ett ultimatum: Vill ni komma på bröllop? Då får ni allt åka ner till Skåne, sådär lite hastigt och lustigt. Alla de som fick frågan ville absolut komma och det blev en blandning av tält i trädgården, vandrarhemsbokningar och stugor på campingen.
 
Peters lillasyster Karin Silverhjärta är florist med en fin känsla för färg och form Hon fixade brudbukett och diadem till Jane Silverhjärta med rosor och blomster. Lilla Freja Silverhjärta fick en fin vit klänning och en vit söt mössa.
 
I grannhuset fanns en lite tjej som heter Christel. Hon tränade varje dag på sin tvärflöjt och hon tillfrågades om hon ville spela ett stycke i kyrkan på lördagen. Det ville hon och det blev ett vackert tillskott till en fantastiskt mysig dag.
 
Allan och Anita Nilsson kom såklart ner och vi var tacksamma för deras gästfrihet, det är ju deras sommarställe när allt kommer omkring. Vännerna dök upp och sedan var det dags, alla gled  ned till i kyrkan med Freja, liten, glad och busig.
 
Medans prästen vigde paret i Lilla Beddinge kyrka lekte Freja Silverhjärta tittut mellan brudparet, vänner och familj där i kyrkan. Hon hade verkligen buskul. Prästen var toppenhumör och han tog fram de vigda båda och viskade i våra öron att just  detta ögonblick så brukar prästen tala om vad som skall ske på bröllopsnatten men det, sa han: har ni ju redan klarat av och kikade på Freja Silverhjärta. Prästen sa även att vi inte skulle avslöja för gästerna vad han pratat om i detta ögonblick utan låta dem få vara nyfikna.
 
Vår goda vän Susanne Ekosander samlade ihop alla på stranden och tog så fina fotografier på brudparet och gästerna. Därefter var det dags fest. Maten serverades av inlånad personal från cateringfirman, trerätters middag med fantastiskt god tårta.
 
Allt föll så väl på plats och vi hade en magisk kväll med vänner och familj i trädgården i det lilla sommarhuset vid stranden i Skåne. Det kändes helt rätt och allt föll på plats som om det var menat att ske just där och då. Festandet pågick precis som det ska in på småtimmarna innan alla drog sig tillbaka fulla och glada.
 
Nu 22 år senare så lever Jane och Peter Silverhjärta fortfarande tillsammans och även om de inte har en korkek att sitta under så trivs de fortfarande bra tillsammans. Just den här sommaren spenderas i Stockholms skärgård i en fantastisk miljö där de fortfarande är lika mysiga med varandra.