Sportskytte

Under kvällen den tolfte september var hela familjen Silverhjärta nere på The Target för att prova på målskytte med diverse pistoler och revolvrar av varierande kaliber.

Vi hade bestämt tid nere på skjutbanan och avtalat att vi skulle få skjuta med flera olika typer av vapen. Peter och Jane Silverhjärta har skjutit en hel del tidigare och Peter har ju licens på en .22 så vi var inte så taggade men ungarna var riktigt spända på vad vi skulle göra.

Patronhylsor

Väl nere på banan fick vi en grundlig genomgång av säkerhetsreglerna innan det var dags att gå loss med vapnen.Vi mjukstartade med att skjuta lite.22 innan det var dags för att skjuta grovt. Hämmerli X-esse är en fin sportskyttepistol som låg fint i handen.

Stina och Freja var ganska oroliga inför skjutningen, de nojjade om hur det skulle gå och om de skulle missa tavlan helt och hållet eller om det skulle gå bra. Ingen av dem har någonsin skjutit krutvapen och de var båda mycket förväntansfulla med massor av fjärilar i magen.

Glock 9mm, samma pistol som polisen använde sig av. Pistolen blev känd för att den till stor del består av delar i kompositmaterial, ett lätt och mångsidigt vapen.

Stina och Freja började båda få blodad tand för det här med skytte och skrattade och glammade helt plötsligt. Det här med skytte det var ju deras pryl! Båda var förvånansvärt bra på att skuta med tanke på att de aldrig skjutit något annat än luftpistol.

Glocken testades grundligt innan vi fick byta vapen och skjuta med Häckler & Koch USP 45 ACP. Den här  var det ätt jäkla blås i och jag blev riktigt överraskad av kraften i pistolen.

Sen var det såå dags att ge sig på en 357 Magnum revolver, Ruger GP100.  Efter att ha skjutit med H&K USP 45 ACP kändes den här revolvern ganska beskedlig. Såklart så stampar en revolver betydlig mer än pistoler men det var inte så märkvärdigt.

Till slut så var det dags för att ge sig på en Smith & Wesson Magnum 44, samma revolver sm gjort Dirty Harry (och Clint Eastwood) känd. Det här är en riktigt bastant pjäs som inger respekt. Jäklar vilket blås! Rekylen gjorde att flera av de som sköt tog ett steg tillbaka vid avfyrningen, nästan som när man tittar på när de skjuter med svartkrut. Boom!

Måltavla

Här passade Stina, hon tyckte att de var jobbigt att skjuta ett såhär pass kraftigt vapen med enhandsfattning och det kan man ju förstå. Hon är ju inte så stor lilla flickan, bara sexton. Storasyster blåste på så det stod härliga till.

När vi var klarar så var det dags att kolla vem som var bästa skytten, och Jane Silverhjärta var bäst med 20 träffar i trepoängaren. Priset? Att få skjuta med en Snub Nosed magnum 45, favoritvapnet för de som vill försvara sig mot björnar och andra vilda djur.


 The Target