Vi har ju mekat en del i trädgården och jag fattar inte att det ska vara så svårt att hitta öppettider för soptippar, sopstationer, sop station, återvinningsstation, sopcentral, eller vad man nu väljer att kalla det.

Efter en massa letande på nätet kan jag konstatera att en återvinningsstation är en samling med gröna plastigloos som man kastar returpapper i. Vad kalla man då soptippen?

Jo det kallas för återvinningscentral, toppen, att jag inte tänkte på det från början...

En soptipp är en soptipp just för att personer tippar skräp där, att vi återvinner skiten är en annan historia. det är ungefär som att man byta namn på toaletten till gödseltillverkningsapparat.

Soptippen vid Lillsjön i Bromma ligger på Linta Gårdsväg 16 och har följande öppettider:

Måndag - torsdag kl 10.00–20.00
Fredag - söndag kl 9.00–17.00

Stängt

Nyårsafton, Nyårsdagen, Midsommarafton, Midsommardagen, Julafton och Juldagen.

Avvikande öppettider

09.00 – 17.00 på Trettondagsafton, Trettondagen, Långfredag, Påskafton, Påskdagen, Annandag påsk, Valborgsmässoafton, 1 maj, Kristi himmelsfärdsdag, Pingstafton, Pingstdagen, Sveriges nationaldag, Alla helgons dag och Annandag jul.

Information om anläggningen

Bromma återvinningscentral är anpassad för personer med funktionshinder, bland annat har trösklar byggts bort. Här finns även en separat p-plats utrustad med telefon där du kan ringa efter personal för att få hjälp att lämna avfall.

Soptippen i Hässelby (Lövstavägen 501) har följande öppettider:

Måndag-torsdag kl 10.00-20.00
Fredag-söndag kl 9.00-16.00

Så bra nu behöver jag aldrig leta efter den här informationen igen...